Stiri

Parcuri noi in Iasi: Unul in zona C.A. Rosetti si inca unul in Ciurea

Municipalitatea orasului Iasi va construi un nou parc in oras, mai precis in zona bulevardului C.A. Rosetti – soseaua Albinet – strada Brandusa. Dupa finalizarea documentatiei tehnice, proiectul va propus pentru finantare europeana.

Premiera este ca, in ultimii ani, cel putin in Romania, nu s-a mai construit un parc atat de mare, suprafata de amenajare dupa cele spuse de municipalitate, se va intinde pe o suprafata de 17 hectare.

Aceastaz ona va intra intr-un proces de revitalizare, vor fi demolate cladirile situate pe terenul unde se va construi acest parc, se vor realiza alei pietonale, spatii verzi, terenuri sportive, locuri de joaca pentru copii, vor fi montate obiecte de mobilier urban, adica foisoare, pergole, grilaje, grupuri sanitare, banci, parcari pentru masini si biciclete, dispozitive WiFi si de supraveghere video.

Un alt parc va mai fi construit la Iasi in zona Ciurea, mai precis in zona Blocuri Ciurea, in apropiata vecinatate a Bisericii Nasterea Maicii Domnului.

Parcul se va intinde pe o suprafata de 3.4 hectare si este dedicat comemorarii tragediei din gara Ciurea din anul 1917. Poate nu stiti dar in anul 1917, in Ciurea a avut loc cel mai grav accident feroviar din istoria Romaniai, o tragedie in care si-au pierdut viata aproximativ 1000 de persoane. Accidentul a avut loc in timpul Primului Razboi Mondial. Puteti citi mai multe despre cea mai mare tragedie feroviata din Romania aici.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top