Stiri

Partition Wizard pe înțelesul tuturor. Ce este, la ce ajută și cum te poate feri de neplăceri serioase

Pentru că mulți dintre noi se întreabă ce putem face cu un software profesional de partiționare, venim cu o descriere completă.

I În primul rând, creăm, ștergem sau formatăm partiții;
II Extindem partiția de sistem;
III Convertim FAT în NTFS și invers;
IV Ștergem partiții;

De ce Partition Wizard este recomandat de majoritatea specialiștilor?
Pentru că deși este un software folosit de profesioniști, este ușor de descărcat și se instalează din câteva clickuri, accesând site-ul producătorului.

Deoarece primește periodic update-uri care garantează o compatibilitate maximă cu sistemul de operare Windows.

Pentru că este sigur. Ultimul lucru pe care ți l-ai dori e să pierzi informații extrem de importante de pe HDD sau SSD. Partition Wizard este construit având siguranța ca și reper principal. Efectiv nu există loc de erori sau blocaje.

Funcțiile avansate reprezintă un alt motiv pentru care acest software este atât de apreciat. Cu Partition Wizard, poți converti partiții în MBR/GPT, precum și partiția cu sistemul de operare în GPT/MBR.

Pentru că toate funcțiile de care ai nevoie sunt centralizate într-un singur software, adica ceva ce tine de customer experience.

Un alt avantaj este că oricine îl poate folosi. Nu sunt necesare cunoștiințe necesare de IT sau experiență cu programe similare. Instalezi și partiționezi. E atât de simplu!

Care sunt beneficiile?

Acum că ți-am oferit atâtea informații tehnice, vei întreba care sunt beneficiile pe care le primești atunci când folosești Partition Wizard. Iată-le:

1. Îți organizezi datele mult mai ușor
Din moment ce hard disk-ul tău este împărțit în partiții, poți denumit fiecare partiție în parte pentru a o asocia cu un anumit tip de conținut. Spre exemplu, pe lângă partiția destinată sistemului de operare, poți forma și denumi o partiție „fotografii”, iar altă partiție „documente contabile”. Astfel, vei putea ști dintr-o simplă privire unde sunt informațiile pe care le cauți.

2. În eventualitatea în care sistemul de operare cedează, ai mai multe șanse să-ți păstrezi datele.
Sistemele de operare mai și cedează uneori, iar dacă această situație te prinde nepregătit, se poate transforma rapid întro problemă foarte serioasă. De aceea, este recomandat să-ți formezi o partiție separată doar pentru back up, acolo unde vei face copii de siguranță ale celor mai importante informații. Aici ne putem referi la kit-uri de instalare ale componentelor, documente importante, proiecte la care lucrezi de multă vreme, etc.

3. Poți folosi mai multe sisteme de operare pe un singur computer
Sunt destule situațiile în care ești nevoit să folosești două sisteme de operare diferite, mai ales dacă folosești anumite periferice care nu sunt compatibile cu versiunile mai noi de sisteme de operare. În această situație, Partition Wizard îți vine în ajutor și îți permite să creezi câte o partiție pentru fiecare sistem de operare în parte.

Acum, la final, hai să luăm și o situație practică în care ai avea nevoie de Partition Wizard, poate cea mai comună dintre toate. Să presupunem că abia a plecat curierul după ce ți-a lăsat noul tău computer iar acum abia l-ai conectat la curent electric. Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să creezi partiții și să le denumești în funcție de destinația pe care o vor avea. Folosește Partition Wizard și totul va fi mult mai ușor!

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top