Stiri

Paste „to go”: Două tinere din Iași s-au lansat în antreprenoriat cu un concept inspirat de bucătăria italiană și vor să ducă afacerea la nivel de franciză

Alfredo, Pomodoro, Aglio Olio e Peperoncino, Carbonara, Bolognese plus o rețetă „dedicată prieteniei” și alte câteva variante ale celebrelor preparate, puse la cutie – sunt propunerea Pasta House, o afacere tânără, lansată în toamna anului 2022 la Iași de două prietene, care s-au cunoscut pe scările facultății în urmă cu 13 ani. Una dintre fondatoare ne povestește despre începuturile afacerii și planurile de viitor, care implică festivaluri stradale, vin și, posibil, rețete noi.

Povestea Elizei și Adinei face parte din campania Vis de antreprenor lansată de METRO pentru a-i susține pe toți cei care au ambiția să își construiască un business în ciuda tuturor obstacolelor.

Cele două tinere, Eliza Bogdan și Adina Moșneagu, alături de echipa lor pregătesc paste proaspete din făină de grâu dur remăcinată, la Pasta House, un local din Iași creat în jurul conceptului de „pasta to go”. „Noi două ne completăm foarte bine – eu sunt pasionată mai mult de partea de creativitate, de vânzări, de relațiile de business, iar Adina e pe partea tehnică, pe bucătărie, pe cifre. Am zis că orice afacere ar fi sa ne mai deschidem, o vom face tot împreună”, spune Eliza, care, deși a studiat Economia, poate vorbi minute în șir despre diferența dintre guanciale și pancetta și despre istoria rețetelor italiene de paste.

„Firma am deschis-o în iunie 2022, eram încă doctorandă în Economie și am prins o finanțare prin Programul Operațional Capital Uman, gestionat de Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, prin intermediul căruia am primit 58.000 de euro. Ideea de afacere a pornit de la o pasiune comună a noastră pentru gătit. În pandemie chiar am gătit foarte mult pentru prieteni, în special pizza”, povestește Eliza. Pentru o afacere cu pizza, tinerele nu au identificat însă un element de diferențiere destul de motivant. „Erau deja destul de multe afaceri cu pizza în zonă, așa că ne-am reorientat înspre paste, un sector nișat, despre care am crezut noi că ar fi mai ușor de abordat, cu specificul de pasta bar. Am analizat afacerile de acest fel din alte orașe. Nu știam nimic despre domeniul HoReCa, am avut o doză de nebunie și risc”, își aminteșe Eliza. Citeste tot articolul pe economedia.ro

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top