Sport

Patrick Mouratoglou se declară vinovat în cazul de dopaj al Simonei Halep

Antrenorul Patrick Mouratoglou a afirmat, vineri, 2 Noiembrie, într-un videoclip postat pe rețeaua de socializare Instagram, că el și echipa lui sunt pe deplin responsabili de faptul că Simona Halep a ingerat un supliment de colagen cotaminat cu Roxadustat, medicamentul pentru care se întâmplă ceea ce se întâmplă în acest moment cu carieră Simonei Halep.

Sunt responsabil pentru ce s-a întâmplat, pentru că este echipa mea. Eu sunt, de fapt, cel care i-a dat acel colagen“, a spus antrenorul francez.

De asemenea, Patrick Mouratoglou și-a exprimat speranța că Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne îi va face dreptate Simonei Halep.

“Sunt încrezător în ceea ce privește viitorul Simonei, respectiv apelul depus la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS-CAS), pentru că este un tribunal independent. Noi am reușit să identificăm de unde a apărut contaminarea. Noi i-am propus să ia colagen. Noi i-am adus colagen de la o companie. Acest colagen s-a întâmplat să fie contaminat. Nu aveam de unde să știm.

Sunt responsabil pentru ce s-a întâmplat, pentru că este echipa mea. Eu sunt, de fapt, cel care i-a dat acel colagen.

Am făcut toate testele posibile pentru a stabili că este vorba despre o contaminare.

Sunt încrezător că acest tribunal independent va atesta că ea nu s-a dopat vreodată, că este o victimă și că trebuie să se întoarcă pe zgură cât mai repede pentru a continua să joace. Mi-a deschis ochii cu privire la faptul că orice sportiv ar putea fi găsit contaminat mâine, pentru că aparent asta se întâmplă tot mai des.

Când zic extrem de scăzute chiar sunt extrem de scăzute, cu zero efecte, dar se întâmplă să ai în sistem ceva ce n-ar trebui să fie acolo, dar care determină un rezultat pozitiv la un test anti-doping. Iar asta e teribil. Pentru că ești complet nevinovat. Reputația ta este afectată că numele îți este asociat cu dopajul, deși nu te-ai dopat, cariera ta se oprește pentru o perioadă de timp, care poate fi îndelungată. Îți poate afecta întreaga carieră. Îți afectează reputația dintr-un motiv nedrept, pentru că n-ai făcut nimic.

Mi-a deschis ochii, pentru că i se poate întâmpla oricui și trebuie să fii 100% sigur că așa ceva nu se poate întâmpla, în momentul în care alegi mărci de suplimente“, a afirmat tehnicinaul.

Simona Halep a fost suspendată patru ani
Simona Halep a primit o suspendare de 4 ani în cazul de dopaj. Aceasta este cea mai drastică pedeapsă posibilă. Sportiva noastră a atacat decizia la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Dacă decizia nu va fi schimbată, suspendarea Simonei Halep va expira pe data de 6 octombrie 2026. În acel moment, dubla câștigătoare de Grand Slam va avea 35 de ani.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top