Stiri

Paysafecard: cea mai populară metodă de plată online preplătită

În ultimii ani, România a făcut pași importanți în direcția digitalizării plăților. Sunt tot mai mulți cei care plătesc online, folosind cardul bancar sau alte instrumente financiare, precum Paysafecard.

Ce este Paysafecard? Este o metodă de plată online preplătită care poate fi utilizată pentru cumpărături, dar și pentru a plăti diverse servicii sau pentru a alimenta conturile deschise la casele de pariuri de pe Internet, fără ca operatorii economici să aibă acces la datele conturilor bancare.

Procedura este simplă și sigură. Mai întâi, trebuie să intri pe site-ul oficial Paysafecard și să îți deschizi cont. Este gratuit. Apoi, poți cumpăra de la unul dintre miile de parteneri comerciali un PIN care are diverse valori predefinite, de 25, 50, 100, 200 sau 300 de lei (așa cum este și cartela preplătită pentru telefonia mobilă). Există două modalități de a alimenta contul: fie te loghezi în contul Paysafecard și introduci codul PIN, iar banii sunt transferați instant (codul este valabil 30 de zile de la achiziționare), fie instalezi aplicația și scanezi codul QR de pe bon, iar suma plătită se transferă în contul tău.

Există și o modalitate de a încărca contul cu o sumă mai mare de 300 de lei, direct de la punctul de vânzare. Trebuie să generezi un cod de bare din aplicația Paysafe sau de pe PC, apoi să alegi valorile disponibile (până la 700 de lei) și să găsești un punct de vânzare unde să vânzătorul să scaneze codul de bare și să plătești.

Cum poți efectua plăți

Paysafecard este disponibil în 50 de țări din întreaga lume. Pentru a plăti folosind acest instrument, trebuie să îl selectezi din lista metodelor de plată disponibile pe platforma spre care trebuie să faci plata. În momentul acela, ți se va cere să introduci numele de utilizator și parola. După ce ai efectuat operațiunea, din cont este retrasă suma necesară. De exemplu, dacă ai de plătit 100 de lei, din cont este luată strict această sumă, chiar dacă soldul este mai mare.

Introducerea username-ului și parolei contului de Paysafecard este obligatorie în cazul plăților făcute către platforme de jocuri de noroc. În schimb, pe alte platforme este posibil să introduci direct cele 16 cifre de pe PIN în câmpul de plată.

Administrarea contului este gratuită în primele șase luni de la înregistrarea pe Paysafecard.com. Din luna a șaptea, vei plăti o taxă lunară de 15 lei. Dacă nu efectuezi nicio tranzacție pe parcursul a 12 luni, din luna a 13-a se reține o taxă de 25 lei pe lună. Atenție: în cazul în care cumperi un PIN, dar nu îl folosești și vrei banii înapoi, este posibil să îl returnezi, dar din suma plătită sunt reținuți 30 de lei.

Avantajele folosirii Paysafecard

Așa cum am spus, principalul avantaj al folosirii Paysafecard este evitarea dezvăluirii datelor de pe cardul bancar, pe care poate îți păstrezi economiile. Un alt atu este că îți poți ține sub control cheltuielile, alimentând contul strict cu suma de care ai nevoie. De asemenea, spre deosebire de alte metode de plată, Paysafecard este un instrument acceptat de mii de magazine online, iar PIN-urile pot fi găsite aproape la orice colț de stradă.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top