Diverse

Pentru simplitate şi acurateţe alegeţi manometerele digitale

Industriile au multe cerințe pentru măsurarea presiunii. Aplicațiile includ măsurarea nivelurilor de lichid, a presiunilor rezervorului, debitelor sau presiunilor sistemului hidraulic. Pentru măsurarea presiunilor scăzute, se folosește un dispozitiv denumit manometru de presiune.

În majoritatea industriilor, măsurarea presiunii este o parte importantă a procesului de fabricație. Obținerea de date corecte este importantă pentru determinarea calității și consistenței produselor. Din aceste motive, senzorii exacți sunt absolut critici în obținerea acestor informații. Un manometru este un dispozitiv care măsoară presiunea.

Un manometru digital portabil este de obicei folosit pentru a măsura presiunea diferențială în sistemele de încălzire, ventilație și aer condiționat. Presiunea diferențială se referă la diferența de presiune dintre două puncte. De exemplu, un profesionist poate compara diferența de presiune în fața și în spatele unui filtru de aer atunci când efectuează diagnosticarea sistemului de canalizare.

Manometrele digitale sunt dispozitive capabile să măsoare presiunea și variațiile acesteia în două puncte care fac parte din același sistem – aceasta este cunoscută sub denumirea de presiune diferențială.

Manometrul digital este utilizat și în case pentru a monitoriza aparatele cu propan, pentru a menține și a detecta defecțiunile sistemelor de aer condiționat și pentru a detecta rapid scurgerile de gaze. Acest tip de dispozitive oferă mai multe avantaje comparativ cu omologii lor tradiționali. Spre deosebire de manometrele analogice, manometrele digitale sunt dispozitive portabile care pot fi folosite pentru a măsura presiunea oriunde.

Manometrule digitale sunt foarte populare și sunt utilizate în mod obișnuit de tehnicieni în industria de testare și măsurare. Acestea sunt dispozitive portabile, de obicei de dimensiuni mici și foarte ușoare în greutate. Acest lucru le face foarte ușor de transportat.

Caracteristicile comune ale oricărui manometru digital sunt: un afișaj (în cea mai mare parte ecranul LCD) care arată rezultatele, gama măsurătorii: -2 până la +2 psi, presiune maximă: ±20 psi, rezoluţie: 0.004 psi, acurateţe: ±0.3% full scale, unităţi de presiune: bar, inH20, mmH2O, mbar.

Ca şi specificații, orice manometru ar trebui să aibă:

  • Monitorizarea valorilor Min şi Max cu ştampila timp/dată.
  • Măsurători a presiunii diferenţiale.
  • Închidere automată.
  • Iluminare din spat

Manometrele digitale sunt ideale pentru a măsura nivelele de presiune relative şi diferenţiale în instalaţiile de aer condiţionat, echipament medical şi sisteme de control pneumatice. Măsurătorile sunt uşor de citit pe display-ul mare al manometrelor.

Aplicaţii tipice: măsurarea înfundării filtrului în instalaţiile de aer condiţionat, măsurarea pierderii presiunii în conductele de ventilaţie, testarea scurgerilor în conducte de gaz, etc.

Pe lângă temperatură, presiunea este unul dintre cei mai importanți parametri de măsurare. Indiferent că trebuie să măsuraţi presiunea absolută, presiunea diferențială sau presiunea relativă – există firme care oferă instrumentul ideal de măsurare a presiunii. Măsurarea presiunii nu este totul. Este adesea mai practic să aveți la dispoziție un instrument de măsură multifuncțional pentru a permite măsurarea rapidă și simplă a tuturor parametrilor importanți necesari unei operațiuni. Instrumentul potrivit pentru măsurarea presiunii și alți parametrii importanți de măsurare este manometrul.

 

 

 

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top