Stiri

Peste 350.000 de pasageri in 2015 pe Aeroportul Iasi si noi destinatii din 2016

t3-iasi

Se pare ca investitiile aduse Aeroportului International Iasi il situeaza in clasamentul aeroporturilor romanesti. Anul 2015 s-a incheiat cu un record absolut de pasageri, astfel s-a inregistrat recordul absolut de calatori pentru aeroportul din Iasi. Peste 350.000 381.000 de persoane au aterizat sau decolat de la Iasi, astfel Aeroportul din capitala Moldovei ocupand locul 4 in clasament, dupa Bucuresti, Cluj și Timisoara, anul trecut ocupand locul 6.

In privinta miscarilor de aeronave, portalul NewsAir.ro declara ca Aeroportul Iasi a stat, de asemenea, bine, in 2015 au fost 6,088 de aterizari și decolari, cu 16% mai multe fata de anul precedent (2014).

t3-iasi

Reprezentantii Aeroportului International Iasi au declarat pentru NewsAir.ro ca zborul spre Londra Luton are foarte mare cautare fiind operat cu succes, in prezent, de trei companii aeriene diferite: Tarom, Wizz Air si Blue Air. De asemenea, cursele cu grad mare de ocupare sunt cele spre Treviso, Paris si Munchen.

Unul dintre obiectivele importante pentru acest an este deschiderea unor noi rute către: Madrid, Amsterdam, Stockholm, Varsovia si Atena, pentru aceste destinatii exista discutii deja cu companiile aeriene interesate sa le opereze.

In anul 2016, aficialii Aeroportului International Iasi si propun un venit de 120.000 Lei si dublarea numarului d epasageri, adica 700.000, mai ales ca in scurt timp se va constui un nou drum de acces catre Aeroport.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top