Stiri

Se deschide in Iasi prima statie de incarcare a automobilelor electrice

Se deschide in Iasi prima statie de incarcare a automobilelor electriceMarti, 15 decembrie 2015 (ora 14:00) se deschide in Iasi prima statie de incarcare a automobilelor electrice. Desi in Bucuresti si Cluj aceasta miscare are deja ceva timp, de la finalul acestui an se va deschide in premiera si la Iasi prima statie de incarcare a automobilelor electrice si hybrid. La eveniment vor fi prezente cunoscutele automobile electrice BMW i3.
Prima statie de incarcare a automobilelor electrice si hybrid cu acces public din Iasi va fi in fata cladirii de birouri Tudor Business Center de pe strada Ciurchi. Astfel, Iasul va fi al treilea oras din Romania, dupa Bucuresti si Cluj, care au o astfel de statie publica de incarcare a automobilelor electrice si hybrid. Acum mai lipsesc doar masinile electrice sa apara.

Iașiul va fi așezat pe harta orașelor cu stații publice de încarcare mașini electrice: www.plugshare.com.

apan-motors-tudor-center

12366292_1185266198168395_7054805630990975564_n

Cele mai bune preturi pentru polita RCA!

BMW i3 o poveste de succes – pe locul trei în vânzările globale de automobile electrice

BMW i3 este un automobil electric ce se remarcă printr-o serie de inovaţii absolute în industria de automobile, dintre care se distinge arhitectura LifeDrive, care combină un şasiu din aluminiu cu o structură a caroseriei din fibră de carbon. Toate eforturile în dezvoltarea BMW i3 au urmărit două direcţii importante – o masă redusă, pentru autonomie crescută şi preocuparea consecventă, în fiecare detaliu, pentru un automobil cu un impact real minim asupra mediului, nu doar în ceea ce priveşte emisiile locale.

Motorul electric generează o putere de 125 kW/170 CP şi un cuplu maxim de 250 Nm, disponibil de la turaţie zero. Motorul cântăreşte doar 50 de kilograme şi oferă o viteză de răspuns fără precedent. Construcţia specifică a motorului electric hibrid sincron, dezvoltat exclusiv pentru BMW i3, menţine un flux liniar de putere în partea superioară a intervalului de turaţii. BMW i3 sprintează de la 0 la 60 km/h în aproximativ 3,7 secunde şi de la 0 la 100 km/h în 7,2 secunde.

Acumulatorul litiu-ion oferă modelului BMW i3 o autonomie de 130-160 de kilometri în regim de condus cotidian. Aceasta poate creşte folosindu-se modurile de condus eficiente ECO PRO şi ECO PRO+.

12346302_1185266161501732_3954628685849230962_n

Opțional, BMW i3 este disponibil şi cu un sistem range extender care menţine încărcarea bateriei litiu-ion la un nivel constant cât timp automobilul se deplasează – activarea se face imediat ce acumulatorul coboară sub un nivel prestabilit. Prelungirea autonomiei se face cu ajutorul unui motor pe benzină, cu doi cilindri (650 cmc), care dezvoltă 25 kW/34 CP, montat în vecinătatea motorului electric, deasupra punţii spate.

În traficul cotidian, acest motor prelungeşte autonomia maximă a maşinii până la aproximativ 300 de kilometri.

Bateria are o capacitate utilă de 18,8 kWh şi este garantată 8 ani sau 100.000 km. Timpul de minim de încărcare este de până la 30 de minute la o staţie rapidă de încărcare de curent continuu de 50 kW. La o priză normală puterea de absorbţie este de până la 2,7 kW cu un timp de încărcare de aproximativ 8 ore. Automobilul este compatibil şi cu staţii de încărcare – curent alternativ, având o capacitate maximă de absorbţie de 7,4 kW şi un timp te încărcare de aproximativ 3 ore.

Plăcerea de a conduce, tipică BMW, este asigurată de un echilibru optim între masă, performanţe şi autonomie pentru mobilitate urbană. Utilizarea unui material uşor precum fibra de carbon CFRP pentru cabina pasagerilor a compensat masa suplimentară a acumulatorului litiu-ion, în timp ce poziţionarea pachetului de baterii în zona centrală, jos, a îmbunătăţit agilitatea automobilului prin distribuţia perfectă (50:50) a maselor și coborârea centrului de greutate. În plus, motorul electric montat în vecinătatea punţii spate propulsoare oferă caracteristici unice de performanţă pentru acest gen de sistem. Experiența de condus ale BMW i3 stă sub semnul agilității. Livrarea instantanee a puterii, reglajul suspensiei, direcţia precisă şi diametrul de bracaj deosebit de mic (9,86 metri) reprezintă abordarea BMW în ceea ce priveşte mobilitatea urbana.

tudor-center-e_car

Ce parere aveti de asemenea idee ? Credeti ca la Iasi, va avea succes o asemenea statie publica de incarcat automobile electrice?

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

1 Comment

1 Comment

  1. ioana

    December 12, 2015 at 11:29 am

    In fata la Tudor Center, adica la Body Line Gym?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top