Sport

Poli Iași întâlnește liderul din play-out-ul Ligii 2

Neînvinsă în play-out-ul Ligii 2, Poli Iași se va deplasa în următoarea etapă pe terenul lui Csikszereda, liderul eșalonului secund. Partida este programată sâmbătă, de la ora 11:00.

Formația antrenată de Costel Enache vrea să confirme astfel forma bună arătată în ultimele meciuri pe terenul lui Csikszereda, echipă care în acest sezon spera la calificarea în play-off, dar care a fost nevoită să se mulțumească cu o prezență în play-out.

Înaintea acestei partide, Csikszereda este pe primul loc în play-out, cu 42 de puncte. De când a început play-out-ul, ciucanii au trei victorii și o înfrângere. În schimb, Poli Iași este pe locul 4 în play-out, cu 33 de puncte. În play-out, formația lui Enache are două victorii și două egaluri.

Privind cotele la pariuri sportive online putem observa că bookmakerii anticipează un meci echilibrat. Astfel, Csikszereda are cota 2.10 să câștige această partidă, egalul are cota 3.15, la fel ca victoria ieșenilor.

La precedenta vizită la Miercurea Ciuc, din octombrie 2021, Poli Iași a fost învinsă clar, cu 3-1. Jelena (minutul 23), Csuros (minutul 26) și Gergely (minutul 57) au marcat golurile gazdelor, iar pentru ieșeni a mai salvat onoarea Jean Deretti (minutul 90).

Cele două echipe față în față

În cele 23 de meciuri disputate în acest sezon (cu tot cu cele din sezonul regulat), Csikszereda a obținut 13 victorii, 3 egaluri și a suferit 7 înfrângeri. Pe teren propriu a disputat 11 partide, reușind să câștige 6 dintre ele. În alte 2 a remizat, iar 3 le-a pierdut.

De partea cealaltă, Poli Iași are 9 victorii, 6 egaluri și 8 înfrângeri în meciurile disputate în acest sezon. În deplasare, ieșenii au câștigat de 4 ori, de 4 ori au remizat și de alte 4 ori au pierdut.

Csikszereda are un atac foarte bun, cu 45 de goluri în total, dintre care 22 în meciurile de pe teren propriu. Echipa a încasat 27 de goluri, dintre care 11 în meciurile de acasă. De 6 ori s-a întâmplat ca Csikszedera să nu încaseze gol, 4 dintre aceste meciuri fiind pe teren propriu.

În schimb, Poli Iași nu are un atac sclipitor, având doar 29 de goluri marcate, iar 16 dintre ele au fost reușite în deplasare. În schimb, apărarea e punctul forte al ieșenilor, cu 22 de goluri încasate, 13 fiind în deplasare. În 10 din cele 23 de meciuri echipa nu a încasat gol, iar această situație s-a întâmplat în deplasare de 6 ori.

Victoria la cea mai mare diferență de scor din acest sezon pentru Csikszereda este 5-0 pe teren propriu contra celor de la Dacia Unirea Brăila. În schimb, acasă a pierdut cel mai drastic cu Concordia Chiajna, scor 0-3.

De partea cealaltă, meciurile lui Poli Iași au fost ceva mai echilibrate, iar cel mai sever eșec a venit în deplasare, scor 0-2 pe terenul liderului Petrolul.

Poli Iași vrea să termine play-out-ul neînvinsă

Poli Iași s-a salvat matematic de la retrogradare după victoria din meciul cu Dunărea Călărași și privește relaxată ultimele două meciuri rămase de disputat, în deplasarea de la Csikszereda și acasă cu SSU Poli Timișoara.

Alături de cei de la Șelimbăr, ieșenii sunt neînvinși în acest play-out, iar antrenorul Costel Enache își dorește ca echipa să termine sezonul fără să sufere vreun eșec.

”Cunosc foarte bine jucătorii, le cunosc potențialul, știu ce pot face, nu mai e cazul să facem din jocuri teste. E o motivație pentru jucători, sunt puncte în joc, imaginea noastră, o să facem lucrurile de așa natură încât să terminăm campionatul cât mai bine, cât mai onorabil. Sub nicio formă nu voi folosi jocurile de campionat pentru a face teste sau trialuri”, a spus  Costel Enache, conform Liga2.ro.

De asemenea, Enache a precizat că aceste meciuri vor fi folosite pentru a pregăti sezonul următor, în care Poli Iași își propune să ajungă în play-off, ceea ce ar fi un mare eveniment.

”Echipa a crescut mult în consecvență. Poate nu e spectaculoasă, dar eu cred că avem o echipă organizată. Nu mai luăm goluri din faze fixe, ne apărăm foarte bine, luăm greu goluri. Doar meciul cu Steaua ne-a dezechilibrat un pic. Dacă luăm ultimele 12 jocuri în care am pierdut doar acel meci cu Steaua, am luat foarte puține goluri și jumătate din ele din 11 metri. Eu cred că potențialul echipei a fost în mare creștere de la joc la joc și echipa arată organizată. Echipa are dinamică, dar este nevoie de mult mai multe ingrediente pentru a face un joc frumos și eficient. Eu nu am ce să le reproșez la modul general jucătorilor legat de implicare, seriozitate, punctualitate. Nu am avut niciodată probleme de disciplină. E nevoie și de o bază clară, iar noi nu am avut această bază”, a mai spus Enache.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top