Curierul de Iasi

Primele cursuri de condus bicicleta la Iaşi!

Sâmbătă, 9 aprilie 2011,  Asociaţia Mai Bine a invitat iesenii la un curs de condus bicicleta şi un atelier de mecanică de bicicletă, activităţi organizate în premieră la Iaşi, în cadrul proiectului Şapte coline pe două roţi.

Pe parcursul lunilor aprilie-iunie, Asociaţia Mai Bine va organiza patru cursuri de condus bicicleta şi patru ateliere de mecanică de bicicletă, în cadrul proiectului Şapte coline pe două roţi. Scopul acestor acţiuni este sprijinirea persoanelor care doresc să înveţe să meargă cu bicicleta şi promovarea acestui mijloc de transport sănătos şi ecologic.

Cursul de condus bicicleta se va desfăşura pe Esplanada Palatului Culturii din Iaşi, între orele 10 şi 13, continuând cu atelierul de mecanică în intervalul orar 13-14. Participanţii vor face un prim pas spre a învăţa cum să conducă o bicicletă, dar şi câteva aspecte legate de mecanica bicicletei, precum umflarea şi centrarea roţilor, punerea lanţului şi verificarea frânelor.

Accesul la aceste activităţi este gratuit, iar participanţii se pot înscrie prin completarea formularului de pe www.maibine.eu şi trimiterea lui la adresa ionut.cozma@maibine.eu.  Numărul de locuri este limitat la 20. Limita de vârstă pentru participanţi este de minim 14 ani, minorii având nevoie de acordul părinţilor pentru participare. Organizatorii vor asigura bicicletele, logistica necesară pentru atelierul de mecanică şi îndrumătorii pentru cele două activităţi.

Proiectul Şapte coline pe două roţi este implementat de către Asociaţia Mai Bine în perioada februarie-iulie 2011, în parteneriat cu Asociaţia TERIS, Asociaţia „Hai pe munte!”, Asociaţia „Bate şaua să priceapă iapa” şi Asociaţia Green Revolution. Proiectul este cofinanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi Apemin Tuşnad S.A. Activităţile sale vor consta în cursuri de condus bicicleta, ateliere de mecanică de bicicletă, implementarea de strategii care să crească vizibilitatea bicicliştilor în trafic, instalarea de rastele, realizarea şi distribuirea unei hărţi cicloturistice, realizarea de schimburi de experienţe cu alte ONG-uri, iniţierea unor dezbateri privind dezvoltarea infrastructurii la nivel local şi promovarea informaţiilor legate de mersul pe bicicletă şi siguranţa în trafic, care să vină în sprijinul cetăţenilor.

Scopul proiectului Şapte coline pe două roţi este încurajarea deplasării cu bicicletele şi promovarea ecologiei urbane şi a cicloturismului la nivelul oraşului Iaşi.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top