Stiri

Primele tramvaie PESA au ajuns la Iași. Vezi pe ce trasee vor circula!

Primele două tramvaie PESA au ajuns, luni dimineață, la depoul CTP de la Gară după o călătorie de câteva zile din Polonia: vehiculele au putut fi transportate doar pe timp de noapte. PESA va furniza Iașului un total de 16 vehicule.

Conform apix.ro în caietul de sarcini aferent licitației se arată că tramvaiele PESA vor fi scoase în circulație pe traseele 1, 3, 7, 8 şi 13. Pe toate traseele vor fi alocate câte 3 tramvaie cu excepţia traseului 7, unde vor fi repartizate 4 tramvaie. Cele două tramvaie vor fi puse în circulație peste minim 2 săptămâni (cel mai probabil pe traseul 7), timp în care mai trebuie îndeplinite anumite formalități. Conform contractului încheiat cu PESA, celelalte 14 tramvaie vor ajunge până la sfârșitul anului la Iași, iar 2 dintre acestea în prima parte a lunii august.

Fiecare tramvai PESA costă peste 2 milioane euro (inclusiv TVA), cost similar cu cel achitat pentru un tramvai Bozankaya. În ambele cazuri, finanțarea este asigurată din bani europeni.

În ceea ce priveşte sistemul de numărare a călătorilor, această facilitate va fi implementată cu senzori video inteligenţi 3D şi un analizor. „Tramvaiele trebuie să aibă o capacitate de transport totală de minimum 230 de locuri, din care minimum 30 pe scaune fixe, nerabatabile. Producătorul poate suplimenta numărul de locuri pentru călători din tramvai prin montarea de scaune rabatabile“, se preciza în caietul de sarcini al licitaţiei organizate de Ministerul Dezvoltării.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top