rent a car iasi iasi
Fashion

Principalele metode de epilare

Principalele metode de epilareIarna aproape a trecut, vine caldura si usor usor renuntam la hainele groase si revenim la cele mai lejere si din acest motiv trebuie ca femeile sa fie pregatite pentru noi produse pentru epilat profesionale. Pentru multe femei epilatul este o mare bataie de cap, mai ales atunci cand apar iritatii pana la cresterea firelor de par si la urma urmei, cine vrea sa vada femei pe anumite parti ale corpului? Inainte de a face epilarea, in primul rand, cel mai important este sa va informati cu privire la metoda care sa va avantajeze.

1. Epilarea cu aparatul de ras este una din cele mai bune metode si asta deoarece scapati repede de firele de par nedorite si costurile sunt foarte scazute. In schimb, dezavantajul cel mai mare este ca prin folosirea aparatului de ras, firele de par cresc la loc foarte repede si pe langa asta, firele de par se ingroasa si devin mai dese. Din acest motiv se recomanda epilarea cu lama de ras atunci cand sunt cazuri de urgenta. Se recomanda folosirea cremelor speciale astfel incat lama sa alunece mai usor si sa nu lase urme precum taieturi. Atentie aparatele de ras, fie ca sunt folosite pentru epilare sau alte motive, acesta nu se imprumuta este un aparat ce tine de igiena personala si folosirea de catre valte persoane nu este recomandata.

2. Epilarea cu crema este un procedeu destul de des intalnit si nu este dureros, iar pielea ramane fina dupa epilat. Spre deosebire de aparatul de ras, crema nu face altceva decat sa incetineasca cresterea firelor de par. Daca ai o piele sensibila este bine sa testezi mai intai crema pe o zona restransa de pe corpul tau deoarece poti face diverse alergii. Inainte de a va epila, aplicati cateva comprese calde pe zonele unde va urma epilarea, astfel firele de par se vor inmuia si foliculii se vor deschide, astfel crema va fi mai bine absorbita.

rtemagicc_epilat-2

3. Epilarea cu aparatul electric este o metoda de durata, astfel firele de par sunt smulse din piele, dezavantajul este ca procedeul este unul foarte dureros si poatre cauza inflamatii si iritarea folicului de par. Tot timpul trebuie ca inainte si dupa folosire sa dezinfectati aparatul electric de epilat cu spirt pentru a reduce riscul infectiilor. Daca va iritati cand folosit astfel de aparat se recomanda folosirea unei creme de galnbanele, ea are rolul de a calma pielea.

epilare-v1333455552

4. Epilarea cu ceara este una din cele mai intalnite si mai bune metode de epilare si asta pentru ca perioada de confort, adica pana la urmatoarea epilare este de trei – sase saptamani. In urma utilizarii se poate constata ca firele de par sunt mai fine si se raresc, ajungand in timp sa dispara. Dezavantajul acestui procedeu este durerea dar si costurile, pe langa asta se adauga riscul de crestere a parului pe sub piele. Dupa epilare se recomanda folosirea apei termale, pudra sau crema hidratanta.

652x450_087514-epilare-cu-ceara-acasa-ca-o-profesionista

5. Epilarea definitiva este cea care indeparteaza parul in totalitate si nu este deloc dureroasa. Astfel de metoda de epilare cu lumina intens pulsata face ca radacina firului de par sa fie distrusa, astfel ca dupa sase – opt sedinte sa fie distruse undeva la 80 – 90% din firele de par. Dezavantajul este ca o astfel de metoda este scumpa iar tratamentul este destul de pretentios daca se doreste eficienta in timp scurt.

epilarea-definitiva-avantaje-si-dezavantaje

Pe langa aceste metode se mai poate folosi epilarea cu benzi depilatoare si cea orientala care se bazeaza pe un amestec de zahar, apa si lamaie. Indiferent de metoda folosita nu uitati ca pe primul loc este sanatatea voastra si nu aspectul, din acest motiv se recomanda folosirea de produse pentru epilat profesionale.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top