Stiri

Principalele tipuri de espressoare

cel-mai-bun-espressor-de-cafea

Nu conteaza care este tipul de espressor pe care ti-l doresti. Ai garantia ca exista o multitudine de optiuni bune in magazine si cu siguranta cel putin un model se va adapta bugetului tau. Ramane doar sa te deciziA? ce categorie crezi ca ti se potriveste, urmand ca dupa sa afli care este cel mai bun espressor ce apartine acelei game de electrocasnice.

Multe dintre ele sunt foarte usor de folosit, de fapt toate sunt. Asta nu inseamna ca nu putem face comparatii intre dificultatea de utilizare a diferitelor tipuri. Cert este ca toate respecta criteriile de baza in prepararea unui espresso: rapiditate, gust intens si aroma puternica.

Tot ce ramane de facut este sa alegem unul dintre diferitele tipuri de espressoare pe care le putem intalni in aproape orice magazin de electrocasnice. Cu putin noroc vom beneficia de acel model care sa corespunda tuturor preferintelor noastre.

Espressor pentru aragaz

Sunt de departe cele mai simple aparate pentru prepararea espressoului. De fapt, nu sunt chiar aparate, ci mai degraba o serie de recipiente suprapuse, fiecare dintre ele avand propriul lor rol.

Cu cat utilizatorul se implica mai mult in procesul de preparare a cafelei, cu atat mai mult bautura obtinuta va avea un gust si o aroma nu neaparat mai buna, cat mai personalizata. Un espressor pentru aragaz iti ofera control total asupra gustului cafelei.

Baza, sau partea inferioara, este reprezentata de un rezervor de apa deasupra careia se afla spatiul destinat cafelei. In momentul in care apa fierbe, aburii obtinuti ajung in partea superioara, trecand la cafeaua macinata. In cele din urma, cele doua componente se amesteca si obtin lichidul care ajunge in partea superioara a espressorului printr-o mica pompa. Acolo se pastreaza calda si poate fi turnata intr-o ceasca de unde urmeaza a fi servita.

Espressor manual

Sunt predispuse cu un maner de dimensiuni mari cu ajutorul caruia se realizeaza amestecul dintre apa si cafeaua macinata. Acesta este si motivul pentru care sunt numite espressoare manuale.

Este unul dintre ultimele tipuri de espressoare care solicita implicarea utilizatorului in procesor de preparare a espressoului. Folosirea manerului poate fi facila sau dificila, in functie de fiecare model in parte, unele cerand utilizatorului sa aplice o presiune mai mare.

Nu este o masinarie foarte complicata si inca are cateva parti automate, pe langa structura bine conceputa a fiecarui compartiment in parte. Atat recipientul, cat si suportul incalzitor se ocupa cu fierberea apei si mentinerea sa la o temperatura ridicata.

Chiar daca multe componente sunt automatizate, posesorul dispozitivului inca are control asupratuturor detaliilor ce tin de modul de preparare a cafelei, de ingrediente si intensitatea gustului sau aromei.

Espressor automat si super-automat

Aceste masinarii nu se bazeaza pe puterea aburului sau forta persoanei care o foloseste pentru a pune apa peste cafeaua macinata. In schimb, dispun de o pompa care realizeaza acest lucru in locul tau.

Cele mai multe dintre ele sunt electronice, desi exista anumite modele care pot fi controlate manual. Mai exact, ai libertatea de a alege momentul in care aparatul sa efectueze fiecare pas al procesului de preparare al cafelei.

Deoarece pompa forteaza apa pentru a lua contact cu cafeaua, lichidul nu trebuie sa fiarba inainte de prepararea espressoului. De obicei, acest proces iti aduce o cafea mult mai moderata, cu un gust echilibrat.

Daca espressorul automat pare a fi una dintre acele solutii care te incanta si vrei sa investesti intr-un electrocasnic de calitate superioara, poti alege un model de espressor automat Saeco Philips.

Espressor cu capsule

Principiul de functionare este asemanator celor automate. De fapt, toata procedura este automata, insa in schimbul cafelei macinate se utilizeaza capsule in interiorul carora se gasesc mai multe ingrediente.

In principiu, aceste masinarii sunt capabile sa iti aduca un espresso bun, din moment ce cantitatea de cafea este premasurata si ingredientele sunt special alese incat sa existe un echilibru perfect intre intensitatea aromei si a gustului.

Unicul si marele lor dezavantaj este absenta varietatii. Nu ai posibilitatea de a-ti prepara o cafea mai tare sau mai dulce, fiind limitat de cantitatea de cafea sau zahar din interiorul capsulei folosite.

Cat timp iti cunosti preferintele, stii cati bani te-ai hotarat sa economisesti pentru a-ti lua un espressor nou si ai idee despre cum ar putea sa arate si sa functioneze, poti incepe sa cauti electrocasnicul mult dorit.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top