Evenimente

Erasmus își deschide porțile

Erasmus își deschide porțile
Cea de-a doua ediție a evenimentului „Erasmus Online Open Doors ” (E2OD) va avea loc pe 12 martie și este organizată de Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP) în parteneriat cu birourile Erasmus din universităţile participante la program şi cu reţeaua promotorilor Erasmus+. Aceasta se desfășoară sub sloganul „Make Erasmus, not war!”.

„Evenimentul este mixt, în sensul că va avea și activități <>. Ideea de online a apărut pentru că tinerii sunt prezenți mai des acolo”, au precizat organizatorii. Astfel că, începând cu ora 12.00, peste 40 de universităţi din ţară vor derula evenimente „Erasmus+ în universitatea mea” în care studenţii vor afla care sunt oportunitățile adresate lor în ceea ce privește mobilităţile de studiu şi practică. În cadrul evenimentului vor fi prezentate criteriile generale de selecție a candidaților, întocmirea dosarului de candidatură și felul în care se organizează selecția. În plus, vor avea ocazia de a discuta cu studenții care au beneficiat deja de acest program și vor afla cum se pot folosi de experiența căpătată pentru a-și găsi un loc de muncă.

În mediul online va avea loc o campanie de promovare a evenimentului pe pagina de Facebook , unde vor fi postate poze și filmulețe cu privire la oportunitățile mobilității internaționale între orele 10.00 și 21.00. De la 11.00 la 12.00 va avea loc și o dezbatere televizată la care vor participa atât reprezentanţi ai ANPCDEFP cât și foşti studenţi Erasmus.

În luna noiembrie 2014 universitățile din Iași au sărbătorit „Erasmus Open Doors” în care studenții au avut ocazia de a afla informații despre țările partenere, despre condițiile de studiu și despre actele necesare înscrierii. Încă de atunci tinerii au aflat că dosarul de candidatură trebuie să cuprindă, pe lângă scrisoarea de motivare și un Curriculum Vitae. Acesta trebuie să aibă în componență și adeverința cu media anilor anteriori, recomandare din partea unui cadru didactic, dar și un atestat oficial pentru nivelul de cunoștințe, preferabil minim B1 (scris, citit, conversație) în limba de studiu a universității partenere.

În 2014, 72 de universităţi au primit finanţare în cadrul programului pentru proiecte de mobilitate. Astfel, 6.000 de studenţi au fost sprijiniţi pentru a derula perioade de studiu şi practică într-o altă ţară. În 2015, bugetul Erasmus+ pentru învăţământ superior în România este de 26. 568. 646 de euro. În acest proiect sunt implicate toate universitățile din Iași.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top