Evenimente

Programul cinematografului Ateneu în perioada 1-7 octombrie 2018

Începem luna lui octombrie cu Les Fantômes d’Ismaël/Fantomele lui Ismael, o dramă franțuzească, care a deschis Festivalul de Film de la Cannes 2017.

Tot săptămâna aceasta vedem un film proaspăt intrat în cinematografe: Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari. Filmul spune povestea realizării unei reconstituiri istorice, a luptei de la Odessa din Al Doilea Război Mondial, pentru un spectacol de stradă.

În premieră va rula poate cel mai așteptat film al toamnei: Johnny English Strikes Again, iar cel care a devenit celebru pentru rolul lui Mr. Bean este acum profesor și încearcă cu disperare să obțină o nouă misiune de spion.

Weekendul îl petrecem cu personajele din animația Norm de la Polul Nord 2. Cheia orașului, un film plin de adrenalină, despre prietenie și încercarea de a dovedi abilitățile unui rege adevărat.

Pentru cei mici, am pregătit filmul perfect: Luis și mini-extratereștrii, o animație despre o aventură nebunească, în care Luis și micii lui prieteni extratereștri încearcă să ajungă la imensa navă-mamă, care să-i ducă pe vizitatorii din spațiu înapoi acasă.

Filmele vor putea fi vizionate conform programului, astfel:

1 octombrie 2018
Ora 18.00 – „Fantomele lui Ismael”- Les fantômes d’Ismaël – (regia Arnaud Desplechin) – AP 12
Ora 20.00 – „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”– (regia Radu Jude) – Nerecomandat sub 15 ani
3 octombrie 2018
Ora 18.00 – „Fantomele lui Ismael”- Les fantômes d’Ismaël – (regia Arnaud Desplechin) – AP 12
Ora 20.00 – „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”– (regia Radu Jude) – Nerecomandat sub 15 ani

5 octombrie 2018
Ora 18.00 – “Fantomele lui Ismael”- Les fantômes d’Ismaël – (regia Arnaud Desplechin) – AP 12
Ora 20.00 – „Johnny English lovește din nou” – Johnny English Strikes Again – PREMIERĂ – (regia David Kerr) – AP 12
6 octombrie 2018
Ora 13.00 – „Norm de la Polul Nord 2. Cheia orașului” – Norm of the North 2: Keys of the Kingdom – 2D – (regia Tim Maltby) – AG
7 octombrie 2018
Ora 13.00 – „Luis și mini-extratereștrii” – Luis and the Aliens – 3D – (regia Christoph Lauenstein, Wolfgang Lauenstein, Sean McCormack)

„Fantomele lui Ismael”- Les fantômes d’Ismaël – AP 12
Regia: Arnaud Desplechin

Cu: Mathieu Amalric, Marion Cotillard, Charlotte Gainsbourg

Gen: dramă, romantic, thriller

Durată: 114 minute

După 21 de ani, 8 luni și 6 zile, fantomele iubirilor trecute se-ntorc de nicăieri.
Înainte de începerea filmărilor pentru noul său lungmetraj, viața unui cineast este dată peste cap de reapariția unei iubiri pierdute…
După mai bine de 21 de ani, Carlotta revine în viața celui care o crezuse dispărută pentru totdeauna. Întoarcerea fostei iubiri îl găsește pe Ismael într-o relație cu Sylvia, încercând să-și refacă viața, în timp ce lucrează la un nou film pe care îl regizează. O producție în care și viața personajului său pare să o ia razna.

„Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari” – AP 12
Regia: Radu Jude

Cu: Ioana Iacob, Alexandru Dabija, Alex Bogdan

Gen: dramă

Durată: 140 minute

„Titlul este un citat, de aceea e pus între ghilimele. Fraza a fost rostită în Consiliul de Miniștri, în vara lui 1941, de către domnul profesor Mihai Antonescu. Deși nu este o invitație la dialog, fraza angajează în mod direct viitorul, așa că am hotărât să îi oferim domnului profesor un răspuns, unul cinematografic. Un «arc peste timp», cum ar veni”, declară Radu Jude.
Filmul prezintă povestea realizării unei reconstituiri istorice pentru un spectacol de stradă.

Lungmetrajul, recompensat cu Globul de Cristal la Festivalul de la Karlovy Vary 2018, a primit majoritatea voturilor în ședința Comitetului de Selecție Anuală a Filmului Românesc pentru participarea la secțiunea „Cel mai bun film într-o limbă străină” a premiilor Oscar 2019. Presa de specialitate l-a numit „un semnal de alarmă inteligent” privind populismul, „un interogatoriu provocator, sarcastic şi crucial între trecut şi prezent” și „o comedie-dramă îndrăzneaţă”.

Filmul îi are în distribuţie pe Ioana Iacob, Alexandru Dabija, Alex Bogdan, Ilinca Manolache, Şerban Pavlu, Ion Rizea, Claudia Ieremia şi Bogdan Cotleţ.

„Tonul este unul ludic tipic lui Jude, care abordează un subiect spinos cu ironia-i obișnuită și cu atenție la umanitatea imperfectă” – The Hollywood Reporter

„O comedie-dramă îndrăzneață care pune laolaltă, cu pricepere, trecutul și prezentul și îi provoacă din nou pe compatrioții lui Jude să se confrunte cu aspecte incomode ale istoriei lor” – Screen International

„Norm de la Polul Nord 2. Cheia orașului” – Norm of the North 2: Keys to the Kingdom

Regia: Tim Maltby

Cu: Mircea Drîmbăreanu, Silvia Gîscă, Oana Benea

Gen: animație, comedie

Norm, proaspăt încoronat rege în Antarctica, se duce la New York, unde urmează să primească cea mai înaltă distincție – cheia orașului. Dar, în timp ce Norm se străduie să le dovedească cetățenilor din New York că are talentul și abilitățile necesare ca să fie un rege adevărat, cheia orașului este furată, și el, acuzat de o serie de jafuri asupra unor bănci.

Cu ajutorul prietenilor săi, Olimpia, Vera și al loialilor săi lemingi, Norm pornește într-o misiune plină de adrenalină și suspans pentru a găsi cheia și banii furați, și pentru a-i face pe concetățenii săi din Antarctica mândri de el.

Va reuși el, oare, să-și spele reputația, mai ales că propriul său regat are nevoie de ajutorul lui, căci o corporație are un plan diabolic, prin care vrea să ia toată gheața și să o transforme în apă îmbuteliată?

„Johnny English lovește din nou” – Johnny English Strikes Again – AP 12
Regia: David Kerr

Cu: Jake Lacy, Olga Kurylenko, Rowan Atkinson, Emma Thompson, Ben Miller

Gen: acțiune, aventuri, comedie

Durată: 89 minute

Johnny English lovește din nou e al treilea film din seria de comedii al căror erou este Johnny English, mereu agent secret din întâmplare.

Rowan Atkinson se întoarce pe marile ecrane cu o nouă super-aventură. Când un atac cibernetic duce la dezvăluirea identității tuturor agenților secreți britanici, Johnny English este ultima speranță a serviciului secret. Rechemat la datorie, English se aruncă direct în acțiune, având misiunea de a-l găsi pe hacker. Acum Seviciul Secret Britanic nu se mai poate baza decât pe un om și acesta e Johnny English care revine în acțiune pentru a găsi misteriosul hacker. Pentru ca această misiune să reușească, el va avea nevoie de toate „abilitățile sale”, deoarece omul cu metode analogice de ieri se confruntă cu tehnologia digitală de mâine. Dar, pentru că deja nu are prea multe abilități, și e învățat numai cu tehnologia demodată, analogă, Johnny English trebuie să învingă mai întâi dificultățile tehnologiei moderne pentru ca misiunea sa să fie un succes.

„Luis și mini-extratereștrii” – Luis & the Aliens – 3D – AG

Regia: Christoph Lauenstein, Wolfgang Lauenstein, Sean McCormack

Cu: Callum Maloney, Dermot Magennis, Ian Coppinger, Paul Tylack

Gen: animație, aventuri, comedie

Durată: 86 minute

Orfan de mamă și crescut de tatăl lui, Armin, specialist în OZN-uri, Luis este un băiețel de 12 ani care nu a avut o viață nici ușoară, și, clar, nici normală.

Pentru că nimeni nu îl crede pe Armin, nici măcar Luis, e o imensă surpriză când, într-o zi, trei extratereștri mititei și foarte ciudați (Mog, Nag și Wabo) se prăbușesc cu nava chiar în fața lui Luis. Entuziasmat la culme, Luis vrea să-i arate tatălui său vizitatorii, dar descoperă că acesta vrea să-i criogeneze. Ca și cum asta nu era de ajuns, directorul școlii e convins că Luis nu beneficiază din partea tatălui său de atenția și educația de care ar avea nevoie, așa că decide să-l trimită la un internat.

Așa începe o aventură nebunească, în care Luis și micii lui prieteni extratereștri încearcă să ajungă la imensa navă-mamă, care să-i ducă pe vizitatorii din spațiu înapoi acasă. Și poate că Luis ar trebui să plece cu ei, ca să scape de tot ce are pe cap aici, în lumea noastră.

Biletele sunt puse în vânzare la prețul unic de 12 lei, respectiv 15 lei pentru filmul 3D și proiecția de gală, și vor putea fi achiziționate on-line de pe site-ul  www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului din Iași, de luni până vineri, în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului. Ochelarii 3D sunt incluși în prețul biletului.

Preț bilet normal: 12 lei

Preț bilet film 3D: 15 lei (ochelarii incluși)

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top