Stiri

Proiectul Silk District prinde contur

Instanța a respins acțiunea intentata de Ispal SRL prin care contesta dreptul de proprietate al celor de la Teba, după ce a plătit chirie acestora pentru o perioadă importantă de timp. Așadar, proiectul Silk District își continuă bunul mers al lucrurilor. Aceștia au anunțat o investiție de peste 200 milioane de euro, investiție care acum, după aparitia motivarii Curții de Apel, devine tot mai viabilă.

Povestea care a stârnit atât de mult scandal are un traseu logic. Teba Iași Industry a dobândit respectivul teren, pe care Ispal SRL își aveau inchiriate halele, în anul 1994, în urma privatizării din acea perioadă. Acum, Teba Iași Industry a decis să vândă terenul către Silk District, dezvoltator imobiliar care dorește să construiască mai multe locuințe și birouri, ceea ce îi va forța pe cei de la Ispal SRL să-și întrerupă activitatea de producție.

Ispal SRL contesta luna trecută dreptul de proprietate al celor de la Teba, după ce a plătit chirie pentru cel din urmă pentru o perioadă importantă de timp. Așadar, ivestiția Silk District își continuă bunul mers al lucrurilor. Aceștia au anunțat o investiție de peste 200 milioane de euro, investiție care acum, după respingerea Curții de motivare, devine tot mai viabilă.

Povestea care a stârnit atât de mult scandal are un traseu logic. Teba Iași Industry a dobândit respectivul teren pe care Ispal SRL își avea inchiriate halele de productie, în anul 1994, în urma privatizării din acea perioadă. Acum, Teba Iași Industry, dupa ce a notificat chiriasii si i-a evacuat pe cei rau platnici (printre care si Ispal SRL),  a a decis să vândă terenul din Calea Chisinaului către Silk District, dezvoltator imobiliar care dorește să construiască mai multe locuințe și birouri.

La momentul actual, reclamanta (Ispal SRL n.r.) nu mai deţine în locaţiune vreun imobil de la adresa Calea Chişinăului nr. 22 Iaşi şi nu mai are în vigoare vreun contract de închiriere, fiind evacuată în urma intervenirii rezilierii pentru neîndeplinirea obligaţiilor contractuale. Anularea certificatului de atestare nu îi poate aduce un beneficiu concret(….) Nu în ultimul rând, nu poate fi invocat interesul general întrucât potrivit art.8 alin.ll din Legea nr.554/2004 prevede că Persoanele fizice şi persoanele juridice de drept privat pot formula capete de cerere prin care invocă apărarea unui interes legitim public numai în subsidiar, în măsura în care vătămarea interesului legitim public decurge logic din incălcarea dreptului subiectiv sau a interesului legitim privat. Aşadar, reclamanta nu a dovedit calitatea de persoană vătămată, neavând vreun folos practic din promovarea cererii”. – menționează Curtea de Apel în urma respingerii plângerii venite din partea Ispal SRL.

Proiectul Silk District sună frumos pentru orașul nostru, investitorii dorind să amenajeze mai multe spații verzi, spații de relaxare, parcare subterană, 2.500 de locuințe la cel mai înalt nivel de confort, dar și 100.000 metri pătrați de birouri. Lucrările efective vor începe în luna martie a anului următor.

Proiectul Silk District este dezvoltat de Prime Kapital. Decizia prin care Ispal SRL pierde dreptul de a-și desfășura activitatea pe terenul de pe Calea Chișinăului nr. 22 nu este încă definitivă, astfel încât Ispal SRL poate ataca acest răspuns în termen de 15 zile.

Facebook Comments Box

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Craciun Fericit, dragi ieseni! – Iasi 4u

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top