casti de copiat
Evenimente

Promenada Inimilor 2018

Cluburile Rotary din Iași împreună cu Societatea Română de Cardiologie si Forumul Naţional de Prevenție, continuă programul “Promenada Inimilor 2018” cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii

Cele cinci cluburi Rotary din Iași (Rotary Iași, Rotary Iași 2000, Rotary Iași Curtea Domnească, Rotary Iași Copou și Rotary Iași Junimea), împreună cu Societatea Română de Cardiologie, Forumul Național de Prevenție și partenerii Quatro Distribution, ArtroHelp by Zenith, Galaxy Design continuă și în 2018, programul „Promenada Inimilor”. Acesta este un proiect de amenajare a unui traseu accesibil, ce îşi propune să încurajeze populaţia oraşului să facă mişcare, ca mijloc de prevenţie a bolilor cardiovasculare, cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii ce va avea loc în data de 29 septembrie 2018.

“La fiecare 30 de minute, un român face infarct miocardic. Unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Şapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare. Toate aceste boli pot fi prevenite, iar mişcarea zilnică este elementul central al optimizării modului nostru de viaţă. Noi ne-am pus inima la treabă. Tu ce faci?” spune Prof. Dr. Dan Gaiţă – Coordonator Naţional de Prevenţie Cardiovasculară, membru al Clubului Rotary Timișoara.

Traseul din Iași are o lungime de 3 km, începând de la Statuia lui Mihai Viteazul de lângă parcul Expoziției pînă în parcul Copou, unde se va desfășura și un maraton pentru cei care doresc să participe. Lansarea traseului va avea loc în 29 septembrie 2018, ora 10:00, prin organizarea unei plimbări în grup, la care sunt invitați toți locuitorii oraşului Iași.

„Chemăm ieșenii– copii, adulţi şi seniori – să spună: Și noi ne punem inima la treabă! Promenada inimilor promovează o cultură a vieţii sănătoase prin mişcare în toate formele sale. Cu această ocazie, reamintim tuturor importanţa mișcării – o componentă esenţială a unei vieţi sănătoase, a unei mobilităţi urbane durabile şi a unei vieți complexe” spune preşedintele Clubului Rotary Iași 2018-2019, dr.ing. Cintia Colibaba.

Programul iniţiat de Fundaţia Irlandeză a Inimii şi implementat deja în peste 10 ţări europene, “Promenada Inimilor” a avut un succes răsunător şi printre români. În România, programul a fost lansat în 2013, în ultimii ani participând mii de persoane în lupta bolilor cardiovasculare.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top