Evenimente

Promenada Inimilor 2023

Cluburile Rotary din Iași, împreună cu Societatea Română de Cardiologie și Fundația Română a Inimii, continuă programul ,,Promenada Inimilor 2021”, cu ocazia Săptămânii Mondiale a Inimii.

Cluburile Rotary din Iași continuă și în 2023 programul „Promenada Inimilor”, proiect de amenajare a unui traseu accesibil ce îşi propune ca în această perioadă atipică, să păstrăm un stil de viață cât mai sănătos, reamintind tuturor că activitatea fizică (cu respectarea distanțării), minim 30 de minute pe zi, este cel mai bun mijloc de prevenţie a bolilor cardiovasculare.

,,La fiecare 30 de minute, un român face infarct miocardic. Unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Şapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare. Toate aceste boli pot fi prevenite, iar mişcarea zilnică este elementul central al optimizării  modului nostru de viaţă. Noi ne-am pus inima la treabă. Tu ce faci?” spune Dan Gaiţă – profesor de cardiologie și membru Rotary.

Traseul din Iași are o lungime de 5 km, începând din Parcul Expoziției, de la Statuia lui Mihai Viteazul, finalizându-se în fața Palatului Culturii din Iași.

Lansarea traseului va avea loc în 01 Octombrie 2023, ora 10:00, prin organizarea unei plimbări în grup, la care sunt invitați să participe toți locuitorii oraşului Iași.

Desfășurător Promenada Inimilor 1 Octombrie 2023, interval 10.00 – 13.00

09:30 – 10.30: Încălzire cu Mariana Pârju și echipa

– Locație: Statuia lui Mihai Viteazul

10.00 -12.00: Promenada propriu-zisă

– Traseu: Statuia lui Mihai Viteazul –  Parcul Copou – Pietonal str. Stefan cel Mare și Sfânt (în fața Primăriei Municipiului Iași) – Palatul Culturii – Zona Palas

– Traseul va fi marcat anterior prin afișe din loc în loc

– Vor exista pauze pe traseu pe Str. Al. Lăpușneanu, Librăria Junimea, Primărie

12.00 – 13.00: Demonstrații activități sportive

– Locație: Palatul Culturii

– Premii pentru participanți

– Fotografie de grup

Vor fi corturi unde studenții de la Facultatea de Medicină vor controla tensiunea arterială și de unde voluntari Rotaract vor înregistra participanții și le vor oferi tricouri, apă, fructe

Program inţiat de Fundaţia Irlandeză a Inimii şi implementat deja în peste 10 ţări europene, ,,Promenada Inimilor” a avut un succes răsunător şi printre români. În România, programul a fost lansat în 2013, în ultimii ani participând mii de persoane în lupta bolilor cardiovasculare.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top