Stiri

Războiul din Ucraina aduce noi curse la Aeroportul Iași: 35 de mișcări de aeronave sunt programate într-o singură zi

Închiderea spațiului aerian din Republica Moldova a determinat unele companii să-și operațiunile la Iași, cea mai apropiată aerogară față de Chișinău. Astăzi, 27 februarie, sunt programate 35 de mișcări de aeronave18 sosiri și 17 plecări.

Mutarea operațiunilor unor companii a adus și destinații noi cu plecare din Iași, care vor funcționa temporar: spre Varșovia, Basel sau Berlin. Într-o imagine publicată de „Ziarul de Iași” pot fi observate 9 aeronave care sunt garate acum la Aeroport, în condițiile parcarea are o capacitate de 14 locuri.

Cursele spre Basel și Berlin sunt operate de compania Wizz Air, pentru a suplimenta numărul de rute internaționale la Aeroportul Iași, ca urmare a creșterii fluxului de pasageri în contextul actual”, se arată într-o informare a Aeroportului.

În schimb, cursa spre Varșovia este operată de LOT (companie poloneze) și a fost mutată de la Chișinău la Iași. De asemenea, operatorul HiSky a mutat mai multe zboruri din capitala Republici Moldova la aerogara ieșeană conform celor spuse de apix.ro

In spațiul aerian al Iașului (județ) pot fi observate și alte avioane care surbvolează, respectiv aeronave NATO.

LOT Polish Airlines, care zbura regulat din Varșovia spre Chișinău, va opera începând de sâmbătă, temporar, zboruri din capitala Poloniei spre Iași.

Datele din sistemul de rezervări indică faptul că LOT va zbura spre Iași cu Embraer E195 în zilele de luni, miercuri, vineri, sâmbătă și duminică până în 13 martie 2022.

HiSky a decis suplimentarea numărului de zboruri dintre Iași și Dublin, rută operată regulat, din 26 februarie, iar până în 4 martie vinde bilete și pe rutele Iași – Paris BVA și Iași – Milano BGY.

Zborurile HiSky din Iași spre Paris și Milano sunt temporare, aceste rute fiind anterior operate din Chișinău.

Ne așteptăm, în această perioadă complicată, la o creștere a numărului de zboruri pe Aeroportul Iasi. HiSky a adus, în această seară, două aeronave pentru a opera curse către Paris, Milano și Dublin. Și Wizz Air a suplimentat cu două avioane flota de la Iași, ajungând la 5 aeronave. De asemenea, Austrian Airlines va opera, zilnic, mai multe zboruri spre Viena, până pe 4 martie.

Sunt așteptate inclusiv companii noi, cum e Fly One, care a anunțat că va trimite cel puțin o aeronavă, dar și LOT, care va opera, începând de mâine, zboruri Iași-Varșovia (și retur), timp de trei zile. Vom purta discuții cu operatorii Wizz Air, Blue Air și Tarom pentru suplimentarea numărului de zboruri internaționale, ținând cont de fluxul mare de pasageri. Facem eforturi intense pentru a asigura cele mai bune condiții de zbor în acest context dificil”, a spus Romeo Vatră, Director General Provizoriu al R.A. Aeroportul Iași.

În noaptea dintre vineri și sâmbătă, Air Moldova a mutat două avioane din Iași la Chișinău. Acestea au aterizat pe aeroportul ieșean joi după-amiază.

Zbor de repatriere Iași – Baku al companiei Azerbaijan Airlines cu un Airbus A320, în premieră pe Aeroportul International Iași.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top