Diverse

„Real. Modelat. Virtual. – Mânăstirea Frumoasa”, eveniment în cadrul Romanian Creative Week 2024

Astăzi, 25 mai 2024, în fața Mânăstirii Frumoasa din Iași, are loc Real. Modelat. Virtual. – Mânăstirea Frumoasa, eveniment în cadrul Romanian Creative Week 2024. Un proiect susținut de Primăria Municipiului Iași.

Cetățenii sunt invitați la o masă rotundă unde vor avea ocazia să vadă o machetă printată 3D a edificiului de cult și a zonei verzi perimetrale și se vor putea juca cu piese de design urban, printate la scară, generând ad-hoc un joc de proiectare a spațiului. În paralel, se vor face demonstrații de cum funcționează aplicația FURBAN în trei ipostaze ale spațiului: real, modelat și virtual, oferind comunității un mod interactiv și comprehensiv de consultare în co-crearea spațiilor publice. Macheta 3D realizată în cadrul evenimentului va fi donată și expusă la muzeul Mănăstirii Frumoasa, devenind un exponat interactiv.

FURBAN este o platforma 3D de design participativ dezvoltată de echipa Centric care a fost utilizată în numeroase proiecte de interes public din Olanda (Rotterdam, Arnhem), dar și România (Cluj și București). Alături de aplicația FURBAN, Centric este prezent în cadrul Romanian Creative Week cu alte două proiecte de tehnologie XR: aplicația dedicată evenimentului RCW care a fost descărcată de 3.000 de utilizatori și aplicația de valorificare a patrimoniului expus în Palatul Culturii din Iași – MuzeAR care a fost descărcată de 660 de utilizatori.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top