Monden

Restaurantul Finley si Taverna cu fantome, evacuate de CJ Iasi

Finley IasiReprezentantii Consiliului Judetean (CJ) Iasi au decis evacuarea firmelor care isi desfasoara activitatea pe strada Vasile Alecsandri nr. 6, in fostul sediu al Micii Industrii, spatiu care apartine administratiei judetene.

Primul pas in acest sens a fost facut ieri, cand autoritatile judetene au blocat accesul in fostul spatiu al SC Mica Industrie SRL Iasi. “Au fost in audienta la noi. Deciziile sunt ferme. Sunt chiriasi directi, dar, din ce am inteles, au fost si subcontractari. Sunt constructii ilegale in zona monumentelor istorice. Cei de pe Vasile Alecsandri nu mai au contract de la 1 ianuarie. S-a dispus interzicerea accesului si evacuarea de urgenta a imobilului. Dreptul de subinchiriere nu a fost dat cu acordul CJ Iasi”, a declarat Constantin Adascalitei, vicepresedintele CJ Iasi. Acesta a adaugat ca dupa evacuare va urma o igienizare a spatiului.

“Vrem sa ramanem chiriasi ai CJ Iasi”

Reprezentantii firmei Central Juice SRL, principalul chirias al respectivului spatiu, nu au putut fi contactati telefonic. Singurul care a dat declaratii este patronul Music Pub SRL, un subcontractant al firmei amintite. “Noi nu am fost anuntati. Eu am inchiriat spatiul pe 5 ani, dar mai am 2 ani de contract. Totul este legal. Din pacate, nu mi-am acoperit inca investitiile pe care le-am facut aici. Cer doar intelegere, sa nu ma dea afara, trebuie sa-mi platesc angajatii. In plus, eu am platit chiria inainte. As vrea fie sa ne dea un timp mai mare sa ne putem muta, fie, mai bine, sa ramanem in continuare chiriasi, dar ai CJ Iasi”, a afirmat Daniel Barabula, proprietarul Music Pub, fosta Taverna cu fantome. Conform declaratiilor acestuia, chiria lunara pe care o platea catre Central Juice era de aproximativ 100 euro, suprafata pub-ului fiind de 100 metri patrati.

Sursa Flacara Iasului

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top