Stiri

Românii comandă cu 25% mai multe produse pe bază de plante pe Glovo în perioada postului Paștelui

În perioada postului Paștelui, mulți români aleg produse pe bază de plante, comenzile din acest segment înregistrând anul trecut în această perioadă pe Glovo, platforma multi-categorie care oferă acces la o varietate mare de produse, o creștere cu 25%. În același timp, pâinea, ceapa și cartofii sunt alimentele de bază cele mai comandate în prag de Paște prin platforma Glovo. 

Iasi, in topul oraselor cu cele mai multe comenzi de produse pe baza de plante in perioada postului

Mâncarea vegană, fără carne, este din ce în ce mai căutată, România situându-se pe locul al doilea, la nivel global, în ceea ce privește consumul produselor vegane, din cele 25 de țări în care operează Glovo, după Spania. În același timp, prăjiturile, burgerii și nuggets vegane, rămân în topul comenzilor Glovo din această categorie. Comenzile de preparate vegane au crescut în 2023 cu peste 8% față de 2022, 77% dintre acestea provenind de la restaurante, în timp ce 23% sunt comenzi plasate de la supermarket.

Bucureștenii, clujenii și brașovenii preferă cel mai mult produsele pe bază de plante în post

Printre orașele cu cele mai multe comenzi de produse pe bază de plante efectuate în perioada postului Paștelui se numără București, Cluj-Napoca și Brașov, urmate de Târgu-Mureș, Constanța, Iași, Bacău și Sibiu.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

1 Comment

1 Comment

  1. bmj

    April 24, 2024 at 8:08 am

    Este imbucurator sa vedem o crestere semnificativa a comenzilor de produse pe baza de plante in timpul postului Pastelui. Acest lucru demonstreaza o constientizare tot mai mare a importantei unei alimentatii sanatoase si mai putin daunatoare pentru mediul inconjurator. De asemenea, este un semn ca tot mai multi romani sunt deschisi sa incerce preparate vegane si sa renunte la produsele de origine animala. Felicitari tuturor celor care fac astfel de alegeri responsabile si le transmit mesajul ca isi pot satisface pofta de mancare si in timpul postului, optand pentru alternative delicioase pe care le pot comanda prin intermediul platformei Glovo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top