Stiri

S-a deschis primul salon profesional de tatuaje din Iasi

Q-BO INK este un salon de tatuaje situat în centrul Iașului, mai exact în Galeriile Comerciale Ștefan cel Mare, la etajul 1. Accesul se poate face fie prin interiorul spiralei – la demisol fiind situat Underground-ul, la etaj Q-BO INK – fie pe lângă Pizzeria Magic Pizza – mergând prin stânga pizzeriei veți vedea, tot în stânga, intrarea în Galeriile de Arta, faceți stânga imediat spre scări, urcați la etaj și nu aveți cum să-i ratați.
Salonul a fost înființat în prima lună a anului 2013, mai exact pe 21 ianuarie 2013, bazele fiind puse de Andrei Florin Ciubotă (Q-bo), susținut bineînțeles de cei apropiați lui.

Artiștii – Andrei Q-bo și Alcaz A Lex – acoperă o variată gamă de stiluri, de la Old School la New School, de la Tradiționale la Black and Grey.

Andrei Q-bo (Andrei Ciubotă), născut în 1985 tatuează de mai bine de 12 ani, lăsând în toată această perioadă peste 1000 de clienți încântați de ceea ce a realizat. Bineînțeles, văzând că are înclinații spre artă, a ales să urmeze cursurile Liceului de Arte „Octav Băncilă” din Iași. După terminarea liceului, a ales să continue să-și urmeze pasiunea și pe băncile facultății ajungând să fie admis la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași, Facultatea de Arte Vizuale și Design, specializarea Arte Plastice – Sculptură, facultate pe care a terminat-o cu brio.

Văzându-se absolvent al unei facultăți și fără loc de muncă, a continuat să tatueze, făcându-și un renume printre tinerii ieșeni. Fiind deja foarte bun, în anul 2011, a fost chemat să muncească la un salon de tatuaje din Asti, Italia, dar doar după câteva luni, dorul de meleagurile natale l-a făcut să se întoarcă în țară. Anul următor a fost chemat în Londra, Anglia, de unde după două doar saptămâni, când a decis să se întoarcă în țară, a fost invitat să se stabilească acolo. A continuat să tatueze acasă, lăsând tot mai mulți clienți mulțumiți, până în momentul în care a pus piciorul în prag și a spus: „Vreau să-mi deschid un salon” și astfel, o lună mai târziu are loc deschiderea Q-BO INK.

Alcaz A Lex (Alcaz Alexandru) are 24 de ani și tatuează de aproximativ 10 ani. A desenat de mic și a avut ca hobby arta graffiti. Cu toate acestea a ales să urmeze cursurile unui liceu teoretic, Colegiul Național „Vasile Alecsandri” din Bacău, specializarea mate-info intensiv info. Când a trebuit să se decidă la ce facultate să aplice, a decis că e cazul să își urmeze pasiunea pentru artă și astfel a aplicat la Universitatea Națională de Arte Decorative și Design din București, specializarea Grafică și Design Publicitar.

Odată cu absolvirea aceastei facultati, a hotărât să își continue studiile în Iași la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași, opțiunea pentru master fiind doar pentru Grafică. De asemenenea, în acest moment este student în anul întâi la Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” din Iași, la Arhitectură.

În sfera tatuajelor a ajuns mai mult din pasiune, fiind împins într-o oarecare măsură de nevoia de exprimare artistică, fiind pronunțat faptul că: „Un perete se poate acoperi sau deteriora în timp, dar un tatuaj dăinuie atât cât se întinde cursul vieții.” Cu timpul această artă a devenit mai mult decât un hobby, și atenția i s-a înclinat spre detalii, semiotică și dinamica desenului în sine. În tot acest timp a fost contactat de diferite saloane de tatuat, fiind invitat să lucreze cu diferiți tatuatori, dar nu s-a grăbit în acceptarea acestor propuneri, așteptând să găsească niște persoane care au aceleași vibrații ca și el.

Salonul de tatuaj este autorizat de către Ministerul Sănătății și SANEPID. Instrumentele utilizate sunt sterilizate la rece, acele, vârfurile și grifurile sunt de unică folosință, iar tușurile sunt de cea mai buna calitate.
Asadar Q-BO INK pune în prim plan atât siguranța, cât și mulțumirea clienților, realizând atât tatuaje monocrome, cât și color.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

3 Comments

3 Comments

 1. livia c.

  April 30, 2013 at 1:44 am

  Fratilor, nu e primul salon autorizat pentru ca nu au autorizatie de tatuatori, nici macar un curs de igiena nu au! Ce inseamna sa fie lumea prost informata. Ca ei sunt altii 10 in Iasi numai ca mai bine instruiti in ale igienei si mai accesibili ca pret. Am si eu tatuaje, dar nu le-am facut in saloane, e facut la cineva prin tatarasi, <a href=”http://www.facebook.com/Bogdan.TattooNation/”>Tatuaje Bogdan</a> , tipu’ a terminat o scoala de asistenti medicali deci as putea spune ca are mai mult habar de igiena si ace in piele decat altii…

 2. Matei

  September 27, 2013 at 6:33 pm

  Eu m-am tatuat la <a href=”http://www.tatuajeiasi.ro/”>Tatuaje Iasi</a> si nu am avut neplaceri sau temeri. Tipul de acolo are atestate recunoscute pe plan international, mai este si asistent medical si face o treaba buna. Bogdan il cheama. Apelati cu incredere!

 3. Roxana

  January 19, 2017 at 2:36 pm

  Vreau un tatuaj pe mana cu numele Ionut si pe un deget o vrabiuta atat si vreau anestezie sa nu simt durere si gat costa tot

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top