Stiri

Sala polivalentă din Iași de 100 de milioane de euro e pe masa Guvernului!

Iașiul, al doilea oraș ca mărime din țară, își întoarce privirea către modernizarea infrastructurii sportive, având în vedere stadionul ridicat în 1960 și sala polivalentă construită la începutul anilor ’70.

După lungi perioade în care au fost prezentate diverse proiecte sub forma unor machete, unul dintre acestea urmează să fie discutat astăzi în cadrul Guvernului României.

Este vorba despre planurile pentru edificarea unei Săli Polivalente ce va putea găzdui 9.623 de spectatori. Investiția totală se ridică la aproximativ 96 de milioane de euro, TVA inclus, suma ce ar urma să fie alocată din bugetul de stat, prin intermediul Companiei Naționale de Investiții.

Viitoarea Sală Polivalentă din Iași va fi amplasată în vecinătatea Spitalului Regional de Urgență, ocupând o suprafață de 8 hectare pusă la dispoziție de Primăria Iași. Locația aleasă se află în zona Moara de Vânt, locul propus pentru construirea și al Spitalului Regional de Urgență Iași.

Pe lângă corpul principal al sălii, ce urmează să aibă o înălțime de 29 de metri și o suprafață de 60 metri lungime x 30 metri lățime, se vor edifica și o sală de antrenament cu 110 locuri pentru spectatori, precum și terenuri exterioare.

Deși opțiunea arhitecturală aleasă, inspirată din coroana Reginei Maria, a fost subiect de dispută printre numeroși specialiști în arhitectură, reprezentanții politici din Iași sunt încrezători că proiectul va primi aprobarea Guvernului. Cu toate acestea, aprobarea nu înseamnă automat lansarea licitației pentru începerea lucrărilor.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top