Stiri

Sărbătorile Iașului 2021

Vor începe Sărbătorile Iașului 2021. Municipalitatea a stabilit un calendar al evenimentelor ce vor avea loc în luna octombrie, suma alocată in acest an fiind de 900 de mii de lei.

Lista completă a Sărbătorilor Iașului 2021
În capul listei se află evenimentele religioase motivate de Sărbătorile lașului 2021 (ghidul pentru pelerini, Sfințirea Bisericii Sfânta „Mahramă și Sfinții Martiri Brâncoveni”, dar și alte activități spirituale). Manifestările respective se vor desfășura între 5 și 17 octombrie 2021. De ziua Armatei (25 octombrie), va fi organizată o conferință despre prezența NATO timp de două decenii în Afganistan.

Între 9 și 10 octombrie se va desfășura Festivalul folcloric internațional „Trandafir de la Moldova”. În cursul lunii octombrie se va desfășura și un concert de muzică psaltică „Byzantion cântă pelerinilor”.

Evenimente de hramul Cuvioasei Parascheva în octombrie 2021
Și pelerinii care vor ajunge la Iași de hramul Cuvioasei Parascheva vor avea parte de o serie de evenimente religioase. În luna octombrie 2021, de hramul Cuvioasei, vor fi montate ecrane speciale pentru pelerini. Ceaiul pelerinilor va fi inclus în eveniment, cei veniți la hram urmând a primi un pachet cu ceai și hrană caldă din partea voluntarilor. Aceștia vor fi în dispozitiv între 10 și 15 octombrie 2021. Masa pelerinilor va avea loc în data de 14 octombrie 2021, la fosta Cantină de Ajutor Social. Anul trecut, de hramul Cuvioasei Parascheva, au avut loc la moaște doar cei cu buletin de municipiul Iași.

Concert și foc de artificii la Palatul Culturii din Iași
Din programul Sărbătorilor Iașului 2021 nu vor lipsi concertele și focul de artificii de la Palatul Culturii. Acestea au fost programate în perioada 15-17 octombrie 2021. În luna octombrie vor avea loc și o serie de evenimente sportive incluse în Sărbătorile Iașului 2021. Astfel, sub titulatura „Sport în sărbătoare”, se vor desfășura competiții precum: „Cel mai puternic ieșean”, „Ia Și Marchează”, „Cupa lașului la popice amatori”, competiții pentru pesionari etc.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top