Stiri

Se anunță extinderea restricțiilor de circulație și ziua. Armata se va alătura forțelor de ordine. Restricții speciale pentru vârstnici

Președintele Iohannis anunță extinderea restricțiilor de circulație și ziua. Armata se va alătura forțelor de ordine. Restricții speciale pentru vârstnici. O ordonanță militară va fi emisă în cursul zilei de azi, iar noile restricții vor intra în vigoare de mâine.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, la finalul întrevederii de la Palatul Cotroceni cu premierul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela, ministrul Sănătății Victor Costache și ministrul Apărării Nicolae Ciucă, alte măsuri adoptate pentru combaterea coronavirusului.

Șeful statului a anunțat că se vor introduce noi restricții de circulație, pe principiul ce a „a fost recomandare până acum, devine obligație după principiul stăm acasă”.

„E nevoie ca măsurile să fie respectate integral. Am convenit să folosim și Armata pentru a gestiona mai bine situațiile din teren. Armata va pune la dispoziție personal care va suplimenta forțele de ordine publică”, a anunțat șeful statului.

Principalele declarații

– Astfel, se vor introduce noi restricții de circulație și noi restricții pentru români, în sensul că ce a fost până acum o recomandare devine obligație, după principiul „stăm acasă”.
– Persoanele de peste 65 de ani nu mai au voe să iasă din casă.
– Oamenii pot ieși ca să meargă la serviciu și să se întoarcă de la serviciu, să iasă să își facă cumpărăturile absolut necesare de alimente de pe-o zi pe alta.
– Persoanele care sunt în carantină sau în izolare vor fi supravegheati electronic;
– Armata iese in strada pentru a ajuta Politia si Jandarmeria;
– Începând cu data de miercuri, 25 martie, accesul în mijloacele de transport public de călători se va face doar pe baza legitimației de serviciu sau a unei adeverințe eliberate de angajatorii enumerați mai sus, care să ateste calitatea de angajat.
– Restricțiile vor intra în vigoare începând de mâine.

„Tocmai am încheiat o ședință de lucru, au participat premierul Orban, miniștrii de Interne, Sănătate și Apărare. Am evaluat situația care devine din ce în ce mai complexă, creată de epidemia de coronavirus.

Am discutat împreună măsurile suplimentare, care se cer luate. Pot să vă spun că am convenit că este nevoie de măsuri suplimentare pentru a fi în situația de încetinire a răspândirii infecției.

Se vor introduce noi restricții de circulație. Ce a fost o recomandare, devine o obligație după principiul stăm acasă.

Oamenii pot ieși pentru serviciu, cumpărături necesare, însă aceste restricții devin obligații. Am convenit totodată ca în această perioadă să pregătim pentru persoanele care sunt în carantină sau izolare măsuri de supraveghere electronică.

E nevoie ca măsurile să fie respectate integral. Am convenit să folosim și Armata pentru a gestiona mai bine situațiile din teren. Armata va pune la dispoziție personal care va suplimenta forțele de ordine publică. Un punct foarte special, țin să-l menționez. Persoanele cele mai vulnerabile sunt cele peste 65 de ani.

Este evident că avem nevoie de măsuri speciale și de restricții. Pentru a le proteja, se vor introduce restricții speciale în sensul că vor trebui în interesul lor să stea practic tot timpul acasă”.

Sursa: https://www.biziday.ro/

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top