Stiri

Se deschide circulația pe noua stradă care face legătura între Palat și Sf. Andrei

IULIUS a investit peste 1,65 milioane de euro în amenajarea unei noi străzi care va ajuta la fluidizarea circulației din centrul oraşului.

Noua arteră conectează strada Palat cu strada Sf. Andrei şi reprezintă o alternativă pentru şoferii care doresc să ajungă mai uşor pe Splai Bahlui/ Bulevardul Regele Ferdinand I al României sau în cartierul Alexandru cel Bun, susținând strategia administrației locale privind dezvoltarea mobilității urbane la nivelul Iașului. Strada, cu sens unic, are 220 metri lungime şi două benzi de circulaţie. Finalizarea acesteia reprezintă ultima etapă a investiţiilor în valoare de peste 4,5 milioane de euro în infrastructură, incluse în proiectul de regenerare urbană a zonei Sf. Andrei început odată cu Palas Campus. Amenajarea va continua în perioada următoare cu plantarea de arbori maturi, în spațiile dedicate de pe lateralele străzii. În total, strada va fi delimitată de aproximativ 40 de platani și cedri. 

Ieşenii au la dispoziţie o nouă arteră rutieră, în centrul oraşului, prin care pot ajunge mai facil pe strada Sf. Andrei şi pe Bulevardul Regele Ferdinand I al României de pe Splai Bahlui Mal stâng sau în cartierul Alexandru cel Bun. Miercuri, 20 decembrie 2023, strada va fi accesibilă pietonal, iar de joi, 21 decembrie, va fi deschisă circulației rutiere. Astfel, compania IULIUS a finalizat lucrările de infrastructură incluse în amplul proiect de revitalizare urbană a zonei Sf. Andrei început odată cu Palas Campus, pentru care a alocat, în total, 4,5 milioane de euro, cu scopul de a crea o mai bună conectivitate a obiectivelor din centrul orașului și de a susține strategia administrației locale de dezvoltare a mobilității urbane. În următoarea perioadă vor fi continuate amenajările la nivelul spațiilor verzi care delimitează strada, urmând ca, în total, să fie plantați aproximativ 40 de arbori maturi, din speciile platan și cedru.

Artera poate fi accesată din Strada Palat printr-o intersecţie semaforizată. Noua stradă are două benzi de circulație cu un singur sens, o lungime de 220 m şi o lățime de 7 m. Investiția realizată de compania IULIUS se ridică la peste 1,65 milioane de euro, strada fiind cedată municipalității.

Realizarea acestei noi artere completează lucrările de infrastructură din zona Sf. Andrei, care au fost finalizate odată cu inaugurea Palas Campus, în luna aprilie. Mai precis, pentru creșterea conectivităţii și accesibilităţii zonei, cinci străzi adiacente au fost lărgite sau modernizate (Sf. Andrei, Trei Ierarhi, Iancu Bacalu, Buznea, Tănăsescu). De asemenea, în zonă au fost amenajate noi accese pietonale și piste pentru biciclete.

Palas Campus este cea mai mare clădire office din România (54.000 mp birouri), în care sunt integrate sediile a 13 companii din domeniile IT & Automotive, în care lucrează peste 5.000 de angajați. Inaugurat în aprilie 2023 și conceput ca o continuare a ansamblului Palas Iași, Palas Campus este un proiect mixed-use care include și facilități și servicii accesibile tuturor, precum: sală de fitness, centre medicale, restaurante, cafenele și braserie, servicii de înfrumusețare și, din 2024, un supermarket. La toate acestea se adaugă spații verzi, piațetă interioară și terase în aer liber, care completeză oferta de relaxare, disponibilă atât angajaților, cât și publicului larg.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top