Evenimente

Seri Nipone la Cărturești, septembrie – decembrie 2015

Seri Nipone la Cărturești, septembrie – decembrie 2015Asociația româno-japoneză Himawari Iași are plăcerea de a vă invita toamna aceasta la o serie de de prezentări și workshop-uri culturale organizate în parteneriat cu librăria Cărturești Palas, la sediul acesteia, în perioada septembrie – decembrie 2015.
Pe parcursul a patru luni, patru speakeri vor prezenta seminarii culturale pe diverse tematici, care au ca centru de interes cultura japoneză. Astfel, participanții vor putea afla mai multe despre cultura japoneză tradițională și modernă, un punct fascinant din exotismul orientului îndepărtat. Printre tematicile abordate se numără literatura niponă, din care fac parte și kaidan, poveștile cu creaturi din mitologia japoneză, jocurile tradiționale, istoria arhipelagului nipon, experiența călătoriei în Japonia și multe alte surprize.

Workshop-uri și Hyakumonogatari Kaidankai
În timp ce participarea activă este încurajată prin întrebări și comentarii, cei interesați se vor putea implica și mai mult, luând parte la workshop-uri. Prezentarea despre jocurile go, shougi și hanafuda va fi dublată de un workshop în care se vor pune în practică informațiile primite, participanţii jucând sub îndrumarea membrilor asociației aceste trei jocuri tradiționale japoneze. De asemenea, seminarul de literatură japoneză va fi urmat de un workshop de haiku, stil de poezie tradițional niponă.

Mai mult, în preajma Halloween-ului, o seară întreagă va fi dedicată jocului „Hyakumonogatari Kaidankai”, un joc popular în perioada samurailor, în care fiecare poate povesti kaidan, povești tradiționale japoneze cu creaturi mitologice, eveniment în premieră în România.

Programul evenimentului:

12 Septembrie, ora 17: Kaidan, povești japoneze cu monștri, speaker Mălina Mihaela Coșan;
26 Septembrie, ora 17: Shougi, Go, Hanafuda, speaker Lucian-Andrei Bosînceanu;
10 Octombrie, ora 17: „Călătorie în Japonia”, speaker Bogdan Cristian Andrei;
24 Octombrie, ora 18: „Hyakumonogatari Kaidankai”;
7 Noiembrie, ora 17: Arte marțiale japoneze, speaker Ramona Marcela Lupu;
21 Noiembrie, ora 17: Literatura japoneză & workshop de Haiku, speaker Daniel Nedelcu;
5 Decembrie, ora 17: Istoria Japoniei, speaker Bogdan Cristian Andrei.

afis-seri-nipone-la-carturesti-2015-asociatia-himawari

Pentru mai multe detalii, puteți intra pe blogul asociației, http://www.asociatiahimawari.wordpress.com sau pe pagina de facebook http://www.facebook.com/Asociatia.Himawari, ori puteți accesa site-ul http://www.himawari.ro.

Asociaţia româno-japoneză Himawari Iaşi este o organizaţie non-guvernamentală şi non-profit, înfiinţată în anul 2007. Misiunea Asociaţiei Himawari este să creeze un cadru organizat care să promoveze cultura niponă şi studierea limbii japoneze prin organizarea de activităţi, spectacole şi evenimente.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top