casti de copiat
Diverse

Sfaturi pentru cumparatorii de aur

Te gandesti sa cumperi bijuterii de aur? Nu esti singur. Gospodăriile indiene dețin peste 22.000 de tone de aur. În plus, aproximativ 600 de tone de aur sunt folosite pentru producția de bijuterii în fiecare an. Dar judecând puritatea aurului nu este o sarcină ușoară. Cum diferențiați între aurul pur și un metal galben? Cum puteți asigura siguranta  acestei achiziții i semnificative?

Ce este marcajul de aur?

Marcajul de aur este determinarea exactă și înregistrarea oficială a conținutului proporțional al metalelor prețioase din articolele din metale prețioase. Prin urmare, marcajele sunt mărci oficiale utilizate în multe țări ca o garanție a purității sau a fineței articolelor din metale prețioase.

De ce se face marcajul de aur?

Semnalizarea garantează interesul cumpărătorilor, ajutându-i să identifice dacă bijuteriile de aur care le sunt vândute sunt reale sau false.

Poate un bijutier dobândi un semn distinctiv pe produsele de aur?

Nu. Doar bijuteriile certificate sunt eligibile pentru a primi marcajul făcut de la centrele autorizate. Deci, o marcă de aur vă ajută să identificați bijutierii și producătorii de renume.

Verificați prețul aurului pe gram

Verificați întotdeauna prețul de aur pe gram înainte de cumpărarea .

O modalitate de a vă asigura că prețul pe gram al aurului este fiabil este verificarea în mai multe magazine de prezentare bine cunoscute sau puteți verifica tarifele pe magazinele online de bijuterii de încredere precum Atcom  înainte de cumpărare.

Verificați greutatea exactă a aurului pe care îl cumpărați.

Pe lângă prețul pe gram, un cumpărător trebuie să plătească pentru risipă (care variază de la ornament la ornament și mecanismul de calcul pe care numai bijutierul de aur îl cunoaște). În plus, în unele cazuri se aplica și taxe. Odată ce vă hotarati pe o piesă, taxele de aur sau un procent din pierdere dispare din graficul de prețuri, dar acest lucru nu a simplificat imaginea pentru dvs., nu-i așa?

O modalitate mai bună de a simplifica toate acestea ar fi să aflați cât de mult aur de fapt obțineți în mână pentru prețul pe care îl plătiți.

Chitanta privind achiziția de aur

Pentru a vă asigura toate acestea, insistați asupra unei facturi. Este ceva la care te poți întoarce, în caz că ești forțat să te adresezi unei instanțe de consum. Este, de asemenea, contribuția dvs. la asigurarea unei piețe de aur mai transparente în țară.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top