Stiri

Siguranță și confort: tot ce trebuie să știi despre scaunele ISOFIX de mașină pentru bebeluși

Dacă ești pe cale de a deveni părinte, sau ai deja un bebeluș, cu siguranță că te-ai gândit la cele mai sigure moduri de a-ți transporta copilul cu mașina. Pe lângă faptul că sunt reglementate ca fiind obligatorii conform Codului Rutier, scaunele auto pentru copii sunt esențiale pentru a-i asigura confortul și siguranța celui mic.

Unul dintre cele mai noi și performante tipuri de scaune auto sunt cele cu sistem ISOFIX. Mai jos, am analizat mai atent ce presupune acest tip de scaun, cum funcționează și de ce este alegerea cea mai bună pentru siguranța copilului tău, dar și pentru conformarea cu legea.

Citește mai departe și descoperă tot ce trebuie să știi despre scaunele ISOFIX:

Ce înseamnă ISOFIX?

ISOFIX este un sistem de fixare a scaunelor auto, devenit standard la nivel internațional. Acesta blochează automat scaunul auto – sau baza scaunului auto – pe cele două bare metalice (numite puncte de fixare sau ancorare ISOFIX) incorporate în structura mașinii. De regulă, acestea situate pe laturile banchetei din spate din spatele scaunului șoferului sau pe diagonală cu acesta. Scaunul pentru copii are la rândul său două tije retractabile care se vor conecta cu multă ușurință în sistemul ISOFIX de prindere existent în autovehicul. Totodată, acest tip de scaun are un sistem de centuri de siguranță incorporate, construite anatomic pentru copii.

Este de remarcat faptul că standardul ISOFIX a devenit cea mai populară alegere pentru Grupele 0+ și Grupa 1 de scaune auto pentru copii, care sunt potrivite de la naștere până la 4 ani. În timp ce scaunele auto din Grupele 2 și 3 (4-12 ani) sunt clasificate printr-un sistem numit ISOFIT. 

Cum știu că mașina mea are ISOFIX?

În prezent, cel puțin 60% din toate mașinile produse în Europa începând cu anul 2006 sunt dotate cu sistemul ISOFIX. Cel mai simplu mod de a determina acest lucru în cazul autovehiculului tău, este să verifici manualul de utilizare al mașinii, sau pur și simplu să cauți logo-ul sau eticheta pe care este notată denumirea de „ISOFIX” la baza scaunelor. 

Care sunt avantajele scaunelor ISOFIX?

Atunci când alegi un scaun auto, vrei să știi că copilul tău este bine protejat. La Babyneeds.ro, vei găsi o gamă largă de scaune ISOFIX de mașină pentru bebeluși, care vin la pachet cu o mulțime de beneficii:

  • Cu ISOFIX, riscul de a instala incorect un scaun auto este mai mic, în comparație cu scaunele auto clasice care nu se fixează la fel de bine.
  • Asigură o fixare solidă între scaunul auto și vehiculul în sine pentru o protecție îmbunătățită în cazul unei frâne bruște sau a mișcărilor intense din timpul drumului.
  • Instalare rapidă și demontare ușoară, extrem de convenabilă pentru părinți.
  • Reduce șansele ca cel mic să fie rănit într-un accident.

De ce ai nevoie pentru a instala un scaun ISOFIX în mașina ta?

În general, instalarea necesită un simplu „clic” pentru a fixa scaunul pentru bebeluși la mașină. Cu toate acestea, chiar dacă ISOFIX este un standard universal, structura și componentele acestui sistem pot varia de la mașină la mașină. De aceea, dacă observi că sistemele de ancorare nu sunt vizibile, un sfat este să cercetezi puțin mai adânc bancheta și să le aduci mai aproape de suprafață. Totodată, asigură-te întotdeauna că mașina ta are acest sistem în poziția în care dorești să instalezi scaunul pentru bebeluși și dacă manualul de utilizare al mașinii permite instalarea unui scaun auto în acel loc.

Așadar, scaunele ISOFIX de mașină pentru bebeluși sunt concepute pentru a oferi maximă protecție și confort celor mici. Alege un astfel de produs inovator și bucură-te fără griji de călătorii plăcute în familie! 

Sursă foto: shutterstock.com

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top