Barfe

Smecher cu Ferrari, fara permis de conducere

● Posesorul uneia dintre cele mai luxoase masini din zona Moldovei a fost prins de politisti fara permis de conducere ● Lucian Viorel Zlate, de 29 ani, din Iasi, se afla la volanul unui Ferrari, desi avea permisul retinut ● Culmea, posesorul bijuteriei pe patru roti are permisul de conducere suspendat inca din anul 2007 ● Cu toate acestea, Lucian Viorel Zlate sustine ca politistii i-au ascultat pana si telefonul pentru a-l prinde si ca i-au inscenat totul.

Posesorul uneia dintre cele mai luxoase masini din zona Moldovei a fost prins de politisti fara permis de conducere. Acesta s-a urcat la volanul bolidului desi avea permisul auto retinut. In urma cu doua zile, Lucian Viorel Zlate, de 29 ani, din Iasi, a fost reperat de politistii ieseni la iesirea din oras, in timp ce se afla la volanul unui Ferrari rosu cu numarul de inmatriculare: B 92 RTE.

In apropierea complexului Era Shopping Center, la intrarea in sensul giratoriu, acesta a fost oprit de oamenii legii. In urma unui control de rutina, politistii au constatat ca ieseanul avea permisul de conducere retinut. Pentru a scapa basma curata, posesorul bolidului a pozat in postura de victima. Acesta sustine ca a fost o inscenare a oamenilor legii, pentru a pune mana pe el. “Am fost oprit de politisti vineri seara la iesirea din oras. Cu siguranta m-au urmarit sau mi-au ascultat telefonul, pentru ca in sensul giratoriu de la Era ma asteptau doua masini de politie. Au adus si niste martori imbracati in civil. Mi-au intocmit dosar penal pentru conducere fara permis de conducere”, a declarat Lucian Zlate. Culmea, posesorul bijuteriei pe patru roti are permisul de conducere suspendat inca din anul 2007. Cu toate acestea, Lucian Viorel Zlate este in continuare partenerul de trafic al iesenilor care-i pot admira bolidul pe arterele din municipiu si judet.


Timp de doi ani a sfidat legea

Problemele acestuia cu oamenii legii au inceput in urma cu doi ani, atunci cand a fost prins de radar la Vaslui cu 146 kilometri la ora. Acesta s-a ales cu un proces verbal pe care l-a contestat ulterior, dar si cu suspendarea permisului de conducere pe o perioada de 90 de zile. Numai ca politistii vasluieni nu i-au putut ridica permisul auto, in conditiile in care ieseanul l-a declarat imediat pierdut. Astfel, smecherul a continuat sa conduca, pe motiv ca nu a primit nici o instiintare care sa ii confirme ca are suspendat dreptul de a conduce. Pe toata perioada in care a fost solutionata contestatia depusa de acesta, Lucian Zlate a condus in baza unui certificat de grefa pe care nu l-a prezentat politiei vasluiene. Ca urmare, acesta s-a ales cu inca doua dosare penale pentru conducere fara permis, intocmite de politia de la Harlau si Botosani. Acesta sustine ca i s-a intocmit proces verbal in mod abuziv, intrucat acesta circula doar cu viteza de 54 kilometri la ora. “Aveam 54 km/h, nu asa cum s-a intocmit in proces. Am facut contestatie si am condus in continuare pana la solutia definitiva. Recunosc, e greseala mea ca nu m-am dus la politie sa prezint certificatul de grefa pentru a fi introdus in calculator. Din 2007 am permisul suspendat, mi-am pierdut permisul cu doua zile inainte de a ma prinde radarul de la Vaslui”, a adaugat Zlate. Acesta da vina pe lacunele sistemului legislativ “Nu am facut nici o infractiune, nu stiu ce vina am eu. Sistemul legislativ e la mijloc. Pentru ca nu m-am dus sa inregistrez certificatul care confirma ca procesul verbal este contestat si nu s-a dat solutia definitiva”, a mai explicat ieseanul.

Sursa: Cotidianul Buna Ziua Iasi | Autor: Ala Iachim

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top