Curierul de Iasi

Societăţi comerciale amendate pentru nereguli

În primele două săptămâni ale lunii martie au fost sancţionaţi 25 de agenţi economici, valoarea totală a amenzilor fiind de 29 mii lei. Nerespectarea reglementărilor legale privind comerţul stradal a atras cele mai multe amenzi.

Agenţii economici – persoane fizice sau juridice, la care s-au constatat nereguli nu deţineau toate actele necesare comerţului sau şi-au expus marfa în afara zonelor concesionate. Astfel, 5 societăţi au fost depistate fără autorizaţie de funcţionare ceea ce a atras amenzi în valoare totală de 7000 lei. Cele mai multe amenzi – 9 –  au fost acordate societăţilor comerciale care vindeau flori naturale în afara spaţiilor deţinute prin contract. Acestea urmează să plătescă în total 4500 de lei. Neregulile sancţionate de inspectorii de control ai primăriei au vizat şi staţionarea vehiculelor de mare tonaj pe domeniul public al municipiului, în această situaţie fiind depistate 4 agenţi economici ce au primit amenzi totale de 6 mii lei. Trebuie menţionat că amenzile au fost acordate după ce aceste firme nu au respectat somaţia pentru ridicarea camioanelor. De altfel, tot în primele două săptămâni pentru autovehiculele mari ce staţionează ilegal la marginea străzilor au fost înmânate proprietarilor 30 de somaţii.

Controalele municipalităţii au amendat şi societăţile comerciale care nu au refăcut carosabilul sau trotuarele după intervenţia la reţelele de utilităţi. Până pe 11 martie, EON Gaz Distribuţie a fost amendată în două astfel de cazuri, valoarea totală a sancţiunii fiind de 4500 lei.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top