Stiri

Soluția ideală pentru încălzirea locuinței tale? Radiatoarele economice cu rocă vulcanică AMASS

Casa este locul în care îți petreci cea mai mare parte a vieții tale. De aceea, este important ca în locuința ta să te simți cel mai bine. Iar, când vine perioada rece, temperatura este cea care produce un disconfort pentru tine, iar disconfortul se accentuează și mai mult când facturile sunt mari. Ca să nu îți mai faci griji când vine sezonul rece, trebuie să găsești o soluție pentru incalzire mai ieftina decat ce platesti acum.

Soluția vine odată cu intrarea în vigoare a noii legi care dă posibilitatea românilor să beneficieze măcar parțial de independență energetică. Cum ? Permițându-le posesorilor de panouri fotovoltaice să introducă în rețea energie, vara și să-l folosească iarna, când este nevoie, incurajandu-se astfel investitia in solutii regenerabile. Însă, pentru economie, trebuie să alegi și un sistem de încălzire economic, pretabil la solutiile regenerabile, care să aibă funcțiile de economie și o investiție redusă. O soluție din ce în ce mai populară ar fi radiatoarele electrice cu rocă vulcanică produse în Germania și importate în România.

Ele pot fi găsite la AMASS, companie dedicată pe soluții economice de încălzire,  care personalizează soluția și promovează numai soluții economice de încălzire ajungându-se la consumuri de 250 ron – 300 ron la 100 mp de construcție izolată termic.

Radiatoarele electrice cu rocă vulcanică au garanție 12 ani,  produse în Germania, sunt alimentate electric și au încorporată în interior o placă cu inerție termică foarte mare. Mai mult, ele sunt dotate cu termostate și senzori individual , însă au în plus și elemente de economie suplimentară realizate cu ajutorul unei cuple termice. Această cuplă interacționează când placa ajunge la 80°C și orprește consumul de energie lăsând să se cedeze căldura în cameră de către placă, fără să mai consume energie electrică.

Plăcile au o inerție termică foarte mare (durează mult timp până se răcesc) și astfel se ajunge la un consum mediu de energie electrică de maxim 10 min/oră.

Aceste radiatoare cu rocă vulcanică reprezintă o investiție durabilăși economicăsi datorită termostatelor automatizate cu care sunt dotate și care contribuie la diminuarea consumului. În plus, ele au un design elegant, se încălzesc extrem de rapid și au puteri între 800W și 3000W. Timpul de consum la o casă bine izolată termic este de 2-4 ore/zi, ajungând să aibă o eficiență față de sistemele de încălzire pe gaz de 30-40%. Asta dacă luăm în calcul că o central termică funcționeazăîn medie 8 ore pe zi.

Alte două funcții de economicitate sunt suprafața radiantăși folosirea resurselor inepuizabile. La un radiator electric cu rocă vulcanică, această suprafață radiantă este dublă față de cea a unui radiator obișnuit. Creșterea suprafeței radiante sporește eficiența, iar așa se poate ajunge la concluzia că un radiator cu rocă de aceeași dimensiune cu unul normal este de 2 ori mai eficient. Ce este și mai important este că radiatoarele de la AMASS nu folosesc resurse epuizabile, ba din contră, inepuizabile. Asta înseamnă că se pretează la soluțiile de independență energetică si datorită eficienței sporite scade și numărul de kW necesari, deci scade și investiția în panouri fotovoltaice.

Electric și totuși ieftin? Da, se poate. Cu AMASS nu numai că vei achiziționa un sistem economic de încălzire, dar vei avea soluția de încălzire personalizată, împreună cu o consultanță pentru izolarea termică. Astfel, vei beneficia de costuri mici de încălzire.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top