Diverse

Solutii pentru coleretice si colagoge!

Sanatatea ar trebui sa fie intotdeuna pe primul loc, mai ales pentru persoanele mai in varsta. Sunt momente cand trebuie sa rereconsideram prioritatile si sa recunaostem ca este mai bine sa investim in propria stare de bine. In Romania, multe persoane sufera de afectiuni biliare, iar pentru a remedia stara de rau sunt indicate medicamente coleretice si colagoge. Actiunea acestor medicamente consta in cresterea cantitatii de bila din caile biliare in intestin. Mecanismul lor de actiune este diferit: colereticele cresc secretia biliara, in timp ce colecistokineticele excita vezica biliara, care se goleste prin cistic si coledoc, in intestin. Medicamentele coleretice produc o bila mai diluata, alteori o bila de consistenta normala, insa cantitativ crescuta. Modalitatea de actiune a acestor substante s-ar datora, probabil, activarii circulatiei la nivelul ficatului. Unele substante sunt coleretice sau colecistokinetice, in timp ce altele poseda ambele actiuni in mod diferit. Au urmatoarele indicatii : diskinezia biliara, hipotonia veziculara, dupa interventiile chirurgicale pe cai biliare, sechele dupa hepatita virala acuta, colecistopatii sau angiocolite cronice, constipatie cronica prin hipocolie. Nu se administreaza in : diskinezia veziculara hiper-tona, colici veziculare recente (litiaza biliara), icter obstructiv, inflamatii acute ale cailor respiratorii, hepatita virala acuta in perioada de stare, gastroenterocolite acute.

Site-ul magazinului nutriplantmed.ro ofera o gama vasta de medicamente coleretice si colagoge la preturi avantajoase, iar transportul este intotdeauna efectuat in cel mai rapid timp. Cumpara de la cei mai bune!

Colagoga, folosita pentru stagnarea bilei, va ajuta la scaparea bolii, scutind astfel pacientul de simptomele neplacute. Puteti utiliza nu numai medicamente, dar si remedii populare.

Ajustarile stilului de viata si medicamentele pot fi foarte eficiente pentru refluxul acid in esofag, dar refluxul biliar este mai greu de tratat. Exista putine dovezi care sa evalueze eficacitatea tratamentelor de reflux biliar, in parte din cauza dificultatii stabilirii refluxului biliar ca cauza a simptomelor.

Spre deosebire de refluxul acid, refluxul biliar pare sa nu aiba legatura cu factorii stilului de viata. Dar, deoarece multi oameni experimenteaza atat reflux acid, cat si reflux biliar, simptomele voastre pot fi usurate de modificarile stilului de viata:

Renunte la fumat. Fumatul creste productia de acid stomacal si usuca saliva, care ajuta la protejarea esofagului.

Manance mese mai usoare. Consumul de mese mai mici si mai frecvente reduce presiunea asupra sfincterului esofagian inferior, ajutand la prevenirea deschiderii valvei la momentul nepotrivit.

Ramaneti in picioare dupa ce mancati. Dupa masa, asteptarea a doua pana la trei ore inainte de culcare, va permite sa va goliti stomacul.

Limitati alimentele grase. Mesele bogate in grasimi relaxeaza sfincterul esofagian inferior si incetinesc viteza cu care mancarea paraseste stomacul.

Evitati alimentele si bauturile cu probleme. Unele alimente cresc productia de acid gastric si pot relaxa sfincterul esofagian inferior. Alimentele de evitat includ bauturile cofeinizate si carbogazoase, ciocolata, alimentele si sucurile citrice, sosurile pe baza de otet, ceapa, alimentele pe baza de rosii, alimentele picante si menta. Multi oameni cu probleme frecvente de stomac, inclusiv arsuri la stomac, folosesc medicamente fara prescriptie medicala sau alternative pentru ameliorarea simptomelor. Intotdeauna faceti o cercetare atenta si discutati cu medicul dumneavoastra inainte de a incerca o terapie alternativa.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top