concept trei iasi
Evenimente

Sustine IT Water Badgers si ajuta la indeplinirea unui vis, pentru ca lucrurile se mișcă dacă faci si tu valuri!

Sustine IT Water Badgers si ajuta la indeplinirea unui vis, pentru ca lucrurile se mișcă dacă faci si tu valuri!
In data de 4 iulie, începând cu ora 14.00, la Strandul Municipal Iasi va avea loc o noua editie a unuia dintre cele mai importante evenimente caritabile din acest oras, Swimathon.

Pentru ca Swimathon este un fel de fanatana a dorintelor, echipa IT Water Badgers si-a propus sa faca valuri in 45 de lungimi de bazin pentru proiectul Plantam Casuta cu Cirese, proiect initiat de Asociatia Salvati Copiii Iasi. Alaturi de prietenii si de cunoscutii tai, poti ajuta aceasta echipa ambitioasa sa-si indeplineasca visul! Salveaza vietile unor bieti copii inocenti, accesand urmatorul link: http://goo.gl/eDBP8Z!
Ajuta la indeplinirea acestei dorinte! Fa diferența dintre vis și realitate!

Poti afla mai multe informatii despre acest proiect, citind urmatoarele randuri:
In zona Ses Bahlui (cartierul Dacia) exista o comunitate defavorizata unde locuiesc aproximativ 100 de familii cu copii. Datele statistice oficiale lipsesc, deoarece majoritatea familiilor locuiesc fara forme legale. Conditiile de locuit sunt extrem de mizere: fara caldura, fara apa, canalizare si electricitate. Majoritatea parintilor sunt analfabeti sau au maxim 4 clase si nu au locuri de munca. Intretinerea familiilor se face din cersit, spalare parbrize masini, colectarea si comercializarea de fier vechi sau pet-uri de plastic.

Salvati Copiii a aratat prin rapoartele intocmite anual, ca saracia inchide portile copiilor catre educatie si sanatate. Un studiu realizat de Salvati Copiii Romania in 2010, arata ca invatamantul gratuit costa, ceea ce subliniaza ca familiile afectate de saracie au sanse extrem de mici de a face fata costurilor ascunse, ale educatiei: uniforma, manuale, alternative, rechizite, fondul clasei si cel al scolii, transportul spre si dinspre scoala sau meditatii, etc.

Sustine IT Water Badgers si ajuta la indeplinirea unui vis, pentru ca lucrurile se mișcă dacă faci si tu valuri!

Pentru copiii din zona Ses Bahlui optiunea de a merge la scoala este la concurenta cu strada. Locul in care acestia cresc, invata si se maturizeaza este strada. Supravietuirea in strada se invata prin repetarea abuzurilor prin care ei insisi au trecut: batai primite in familie sau asistarea la maltratarea fratilor sau a parintilor, neglijarea in forma continuata, lipsa nutritiei elementare, abuzuri sexuale si emotionale, lipsa de ingrijire medicala adecvata si, nu in ultimul rand, sentimentul de inutilitate a scolii si a educatiei in defavoarea violentei sub orice forma, fie in spatiu privat sau in spatiu public. Abandonul scolar sau riscul de abandon scolar sunt constante obisnuite ale comunitatii, unde obsesia asigurarii hranei zilnice ii determina pe adulti sa-si exploateze proprii copiii prin trimiterea acestora la cersit, la munci periculoase, la furat sau chiar la prostitutie.

Astfel, este esential asigurarea functionalitatii Centrului de recuperare si incluziune sociala pentru 120 de copii asistati de Salvati Copiii Iasi, a carui amenajare a inceput in comunitatea vizata in 2014, si care sa se axeze pe educatie si ruperea cercului vicios de transmitere intergenerationala a abuzului si abandonului scolar. O interventie profesionala care sa aiba succes trebuie sa vizeze reconfigurarea valorilor familiei prin implicarea acestora in activitati educationale si sprijin in integrarea sociala.

Nu uitati! Fiti alaturi de ei!

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top