Evenimente

Swimathon Iasi, 6 iulie

Swimathon Iasi
Swimathon Iasi va avea loc vineri, 6 iulie, intre orele 15:00 -18:00, la Strandul Municipal. Prima editie locala va reuni persoane publice, companii, organizatii non-guvernamentale si persoane fizice care vor avea sansa de a inota pentru sustinerea unor cauze.

Organizat sub forma unei competiții de înot, Swimathon oferă ieșenilor un cadru inedit de implicare: pe site-ul oficial, www.swimathon.fundatiacomunitaraiasi.ro, fiecare își poate alege o cauză cu care se indentifică și pentru care se angajează prin formularul online să plătească o sumă pentru fiecare tură de bazin. Apoi, pe 6 iulie susținătorii își încurajează înotătorii să realizeze cât mai multe lungimi de bazin și află valoarea finală a contribuției lor.

Dacă o persoană va da 1 leu pentru o lungime de bazin și vor fi 20 de ture de bazin înotate, suma finală cu care va contribui este 20 de lei. Iar dacă le-a vorbit despre Swimathon celorlalți și i-a convins să se implice, cei 20 de lei se vor înmulți! Scopul Swimathon este să creeze oportunitatea pentru cât mai mulți ieșeni de a se implica activ în susținerea cauzelor locale, oferind pentru implementarea acestora o sumă de bani.
Swimathon este ca o fântână a dorințelor, cu singura mare diferență că această fântână strânge banii pentru dorințe – cauzele comunității, și le și îndeplinește. Fiecare poate contribui cu o sumă la alegere la sprijinirea cauzei de suflet, și le poate spune și celorlalți. Pentru că din puțin se poate face mult, iar o idee poate deveni realitate.

mecanism-swimathon

“Evenimentul, cu tradiție atât în țară cât și în Europa, va avea loc vineri, 6 iulie, între orele 15:00 -18:00, la Ștrandul Municipal și anticipăm că va mobiliza peste 40 de înotători și 1000 de susținători, care împreună vor contribui cu peste 34000 lei la implementarea a 12 proiecte de interes pentru comunitate” – Alina Avătămăniței, coordonator eveniment.
Pentru a mobiliza fonduri din comunitate la Swimathon s-au înscris 5 ONGuri ieșene – Asociația de Alumni AIESEC Iași, Asociația Mai bine, ARAS (Asociația Română Anti-SIDA), Fundația Serviciilor Sociale Bethany, Fundația Solidaritate și Speranță – și 3 inițiative – Atelierul Părinților, Colegii lui Ștefănuț, Upside Down – iar Fundația Comunitară Iași a înscris 3 fonduri și 1 program.

Swimathon Iași 2012 este organizat de Fundația Comunitara Iași cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași și inclus în calendarul „Iași – oraș european al sportului – 2012” , anunțându-se a fi unul dintre evenimentele marcante ale verii prin conceptul său filantropic și competițional.

Persoană de contact:
Alina Avătămăniței- Coordonator eveniment
Telefon : 075.383.75.80
Email : alina.avatamanitei@fundatiacomunitaraiasi.ro
www.swimathon.fundatiacomunitaraiasi.ro

Facebook Comments Box

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Lucrurile se mişcă dacă faci valuri împreună cu Tester-Casa Auto | Blog Iasi4u

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top