Diverse

Te-ai mutat in Sibiu? Iata 5 lucruri de care te poti bucura!

Sibiu a fost votata Capitala Culturala Europeana in 2007 si numita de Forbes drept „al 8-lea loc cel mai idilic pentru a trai”. In plus, stiai ca la Sibiu casele au ochi? Ferestrele de pe acoperisuri sunt construite in asa fel incat par a fi niste ochi care privesc neobositi stradutele si forfota zilnica de pe strazi.  Minunat orasul Sibiu se afla la poalele Muntilor Cindrel din Transilvania, la aproximativ 215 km de Bucuresti. Este un oras medieval. Aproximativ 154.000 de oameni traiesc aici si istoria sa se poate verifica pana in secolul al XII-lea. Multi oameni indragostiti de aceste meleaguri cauta oferte imobiliare Sibiu pentru a se muta in aceasta urbe istorica. Pe site-ul eurosibimobiliare.ro sunt foarte multe anunturi imobiliare Sibiu demne de luat in seama. De ce?  Pentru ca vei gasi o mare varietate de locuinte, pentru toate gusturile si bugetele. In imobiliare Sibiu intra atat casele de inchiriat, cat si cele ce se pot cumpara. Nu este deloc imposibil sa gasesti proprietati Sibiu, la preturi foarte accesibile.

Daca doresti sa te muti la Sibiu, trebuie sa iti faci timp sa ii cunosti secretele. Este o modalitate foarte buna de a te informa asupra istoriei, de a descoperi un oras pe care il vei iubi in cel mai pur mod.

Daca doresti sa locuiesti in centru, te sfatuim sa cauti o proprietate langa Piata Mare. De aici vei putea sa vezi toate punctele de atractie. Este posibil ca Sibiul sa nu fie cel mai mare oras din Romania, dar are un plus atunci cand vine vorba de obiective turistice, cladiri medievale fermecatoare si istorie. Cele mai multe dintre principalele situri sunt situate in centrul istoric, care include Piata Mare, Piata Huet, Piata Mica si  Podul Mincinosului.

Iata ce poti face in Sibiu

  1. Afla istoria (de la Hermannstadt la Sibiu)

Dupa cum am mentionat pe scurt mai sus, Sibiul dateaza din secolul al XII-lea. Cunoscut in germana ca Hermannstadt, orasul a fost construit de colonisti germani si a fost un centru pentru minoritatea germana a Romaniei inca din perioada medievala.

  1. Catedrala Evanghelica si Piata Huet

Poti vizita Catedrala Evanghelica, care se afla in Piata Huet. Construita in 1520, se afla la o inaltime de 73 de metri inaltime si structura sa gotica cu turnuri in cinci varfuri este absolut impresionanta. In interior se pot vedea morminte din secolul al XVII-lea si cea mai mare orga din Romania. Pana si fiul lui Vlad Tepes este ingropat aici. Este vorba despre Mihnea Voda cel Rau, care a fost ucis in fata bisericii in 1510. Biserica are un turn cu ceas de unde se vede o priveliste minunata a orasului.

  1. Catedrala Sfanta Treime

In timp ce Catedrala Evanghelica este intr-adevar impresionanta, adevarata stea a Sibiului este Catedrala Sfanta Treime. Catedrala este dominata de decoratiuni neo-bizantine si un candelabru masiv de aur si este atat de frumoasa. In plus, este a doua cea mai mare catedrala ortodoxa din Romania.

  1. Piata Mare

Chiar langa Catedrala luterana se afla Piata Mare, care exista inca din 1366. Este chiar inima orasului medieval vechi si are o atmosfera plina de viata, cu cafenele si restaurante sic. Pe langa faptul ca este un loc frumos pentru relaxare, aici vei gasi:

-Muzeul Brukenthal (cu peste 1.090 de tablouri);

-Catedrala romano-catolica;

-Singura cladire Art Nouveau din Sibiu;

-Un fost sediu Gestapo (casa albastra);

-O fantana cu apa si o multime de porumbei.

  1. Podul Mincinosilor

In mijlocul Pietei Mici se afla Podul Mincinosilor, ce are acest nume din 1859. Potrivit legendei, podul se va prabusi daca spui ceva care nu este veridic. Oricat de poetic pare, povestea adevarata este ca a fost o scriere gresita a cuvantului german Liegenbrücke, care inseamna punte mincinoasa.

Acestea sunt cateva puncte pe care sa le vizitezi daca te vei muta in Sibiu. Cu eurosibimobiliare.ro vei reusi sa iti achizitionezi repede o casa minunata pentru a avea mai mult timp de vizitat.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top