Stiri

Top 3 paşi simpli de urmat pentru a-ţi găsi noi hobby-uri 

Pentru mulţi dintre noi, lipsa tot mai acută a timpului liber a devenit un factor important ce ne împiedică, deseori, să facem şi lucrurile care ne deconectează. Cu toții avem în ziua de astăzi joburi solicitante, iar timpul liber pare a fi un lux. Ne trăim viața pe fugă, simţindu-ne constant ca la un maraton. Indiferent cât de mult sau puțin timp liber ai la dispoziție, pentru a avea un echilibru sănătos în viață e bine să-l aloci și pentru acele lucruri care îți încarcă sufletul cu energie. Fie că este vorba despre cina luată seară de seară cu familia, de câte o ieşire ocazională la cinema ori de o plimbare în parc, fiecare ne luăm resursele necesare de undeva. 

 

Însă, în viaţa fiecăruia poate apărea un moment când lucrurile pe care le făceam înainte cu plăcere, acum să nu mai pară la fel de relaxante. Uneori, ceea ce ne făcea plăcere până nu de mult, acum nu mai prezintă la fel de mult interes. Cel mai probabil, acesta este momentul propice pentru a-ţi căuta un nou hobby, iar informaţiile de mai jos te vor ajuta. Citeşte în continuare câteva strategii pentru a descoperi hobby-urile pe care încă nu știi că le vei iubi.

  1. Gândește-te cum îţi doreşti să te simţi 

Hobby-urile reprezintă o evadare binevenită din cotidian. Atunci când cauţi să găseşti o activitate nouă de care să te îndrăgosteşti, este important să te gândeşti cum vrei să te facă aceasta să te simţi.

 

De exemplu, dacă vrei să-ți consumi energia şi îţi plac sporturile de echipă poţi încerca futsalul. Acesta este un sport de interior jucat în mai puţini jucători decât la fotbal, pe un teren similar cu cel de handbal, excelent pentru cei iubesc acest sport cu mingea, dar nu vor să alerge pe suprafeţe foarte mari. Din fericire, acest hobby nu necesită mari investiţii, deoarece ai nevoie de un short, un tricou şi o pereche de incaltaminte pentru futsal

 

În schimb, dacă simţi nevoia să te deconectezi de la grijile zilnice, dar nu vrei să ai prea multă lume în jurul tău, poţi fie să alegi plimbările cu bicicleta, fie să te apuci de pescuit ori de grădinărit. Totul depinde de ceea ce simţi că ai nevoie pentru a te binedispune și relaxa. 

  1. Începe cu paşi mici

Chiar dacă te entuziasmează foarte tare noul tău hobby, nu este indicat să te apuci imediat să faci cheltuieli majore. Va dura ceva timp până când vei descoperi, cu adevărat, dacă este potrivit pentru tine. Aşa că, la fel ca multe alte lucruri în viaţă, cel mai bine este să iei lucrurile treptat şi să te bucuri de fiecare moment. 

 

Indiferent dacă vei alege un sport, să te joci pe consolă, pescuitul sau orice altceva, încearcă să investeşti la început doar în strictul necesar şi, dacă pasiunea va dura, vei putea face ulterior mai multe cheltuieli. 

  1. Fă o călătorie în timp 

Mai ţii minte, în copilărie, ce-ţi doreai să devii când vei creşte mare? Răspunsul te-ar putea îndruma către un hobby interesant. Dacă visai să devii un mare sportiv, ce te împiedică acum să practici acel sport? Cel mai probabil nu vei putea face performanţă, dar faptul că îţi vei îndeplini un vis din copilărie va avea un impact benefic asupra ta. 

 

Hobby-urile noastre sunt, pentru ceilalţi, ca o carte de vizită. Acestea pot vorbi despre noi mai mult decât ai crede. Nu ezita să cauţi noi pasiuni ori de câte ori vei simţi nevoia de o schimbare şi bucură-te de fiecare experienţă, deoarece fiecare va aduce ceva diferit în viaţa ta. 

 

Sursa foto: Shutterstock 

 

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top