Stiri

Top 3 sfaturi utile pentru a face mutarea într-un oraş nou, de unul singur, să fie cât mai uşoară 

Mutarea într-un oraş nou nu este un proces tocmai simplu, iar atunci când o faci de unul singur, poate fi şi mai complicat. Indiferent de vârstă, de motive şi de oraş sau chiar ţară, odată ce ai luat această decizie, nu mai rămâne decât să faci tot ce-ţi stă în putinţă ca lucrurile să meargă bine.

Sentimentul pe care îl ai atunci când faci o schimbare în viaţa ta, este greu de descris în cuvinte. Este un fior ce combină perfect entuziasmul cu teama de necunoscut, dar care ştii că va fi o piatră de temelie în viaţa ta. La fel ca în cazul oricărui lucru important, mutarea într-un oraş nou nu este lipsită de provocări. Pentru a le depăşi cu brio şi a te putea bucura de tot ce are de oferit noua destinație, trebuie să ai sufletul deschis şi să te înarmezi cu ambiţie. Iată câteva din cele mai simple lucruri pe care le poţi face pentru ca mutarea ta într-un oraş nou să fie una cât mai uşoară:

  1. Descoperă cartierele oraşului   

Primul pas în orice decizie majoră din viață ar trebui să implice întotdeauna puțină cercetare. Și atunci când te muți într-un oraș nou, este important să te documentezi. Să cunoști zona unde vei lucra, să știi orele de navetă și să înțelegi cum să ajungi de la un capăt în altul al orașului este important pentru a estima timpul necesar pentru a călători. Acest lucru te va ajuta, de asemenea, la explorarea unui nou oraș.

 

Astfel, vei putea identifica cel mai bine unde este cea mai apropiată piaţă, farmacie ori cel mai apropiat cabinet veterinar. Bineînţeles că există oricând opţiunea de a face comenzi online pentru produsele de care ai nevoie. Este o idee excelentă dacă vrei să cumperi ceva de la o farmacie veterinara online din Bucuresti, dar dacă vrei legume şi fructe proaspete, este indicat să apelezi la aprozarul din apropiere ori să mergi în piaţă. 

  1. Fă-ţi un buget extra pentru cheltuielile personale 

Odată ce știi că te vei muta într-un oraș nou, te sfătuim să începi din timp să-ţi planifici bugetul. Specialiştii în finanţe recomandă crearea unui fond de urgenţă care să acopere cheltuielile pentru 3 – 6 luni. Ştim că poate suna intimidant şi, cu siguranţă, nu este un criteriu obligatoriu. Scopul lui este să-ţi ofere un plus de linişte, în cazul unor evenimente neprevăzute. 

 

Chiar şi aşa, ar fi indicat ca atunci când faci bugetul pentru cheltuieli, să aloci ceva în plus pentru cele personale. Nu este vorba despre shopping, ci despre activităţi noi şi interesante pe care le poţi încerca în noul tău oraş. Stând în casă nu vei putea niciodată să descoperi ce are de oferit. 

  1. Fii gata să devii o persoană sociabilă

Fiecare dintre noi suntem diferiţi, iar asta este wow. Însă, atunci când alegi să te muţi de unul singur într-un oraş nou, aspectul social este unul foarte important. Da, poate fi înfricoșător să fii într-un oraș nou, o țară nouă, un cartier nou, dar odată ce începi să cunoști oameni noi, lucrurile se vor linişti. 

 

Fie că eşti o persoană extrovertită care îşi face rapid prieteni ori, din contră, te bucuri mai mult de timpul petrecut cu tine şi gândurile tale, ţine cont de faptul că a-ți face prieteni noi alături de care să explorezi oraşul va face ca tot procesul de mutare şi acomodare să pară mult mai uşor. De la ei vei primi cele mai bune ponturi în materie de chirii, joburi, locuri pentru distracţie, spectacole etc. 

 

Mutarea într-un oraş nou, fără familie, prieteni sau partener, este o decizie îndrăzneaţă, dar plină de satisfacţie pe termen lung. Acordă-ţi timpul necesar pentru întregul proces şi vei descoperi că lucrurile prind contur mai repede decât te-ai fi aşteptat. 

 

Sursa foto: Shutterstock 

Aboneaza-te la newsletterul orasului Iasi / Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top