Stiri

TOP 5 beneficii ale țevilor gofrate de inox

Țeava gofrată din oțel inoxidabil este un tip de țeavă folosită pentru a transfera lichide la temperaturi extreme și gaze. Oțelul inoxidabil este un metal foarte durabil, dar are unele dezavantaje atunci când cineva lucrează cu el. Țeava gofrată din inox rezolvă aceste probleme și permite transferul sigur și eficient al lichidelor. Deobicei, aceasta este utilizată în montajul instalațiilor solare termice, deoarece face cu ușurință legătura dintre boiler și panourile solare. Comparativ cu alte materiale care ar putea face același lucru, țeava gofrată de inox are mai multe avantaje în utilizarea ei.

Iată 5 beneficii ale țevilor gofrate de inox:

  • Sunt durabile

Unul dintre cele mai importante beneficii ale utilizării țevilor gofrate din oțel inoxidabil este faptul că sunt foarte durabile. Metalul este capabil să reziste la coroziune și rugină, ceea ce îl face mai durabil decât alte tipuri de metal. Aceasta va dura mult mai mult decât cele din cupru, aluminiu sau PVC.

  • Sunt rezistente la coroziune

Un beneficiu al utilizării țevilor gofrate din inox este că sunt rezistente la coroziune. Oțelul inoxidabil, în general, are o rată de coroziune scăzută, dar există unele lucruri care îl pot coroda. De exemplu, dacă aveți lichide sau gaze care sunt acide, acestea pot provoca corodarea oțelului inoxidabil. Dacă utilizezi țevile pentru nevoile tale de conducte, nu va trebui să îți faci griji, deoarece este fabricată din oțel inoxidabil călit, care nu permite coroziunea niciunui lichid sau gaz. Inoxul este adesea folosit în fabricile chimice și unitățile de procesare a alimentelor, în care sunt utilizate substanțe chimice dure și conductele trebuie să fie rezistente la coroziune. Țeava gofrată din oțel inoxidabil se descurcă la fel de bine atunci când este expusă la aceste tipuri de substanțe chimice, ca și alte tipuri de țevi din oțel inoxidabil.

  • Sunt flexibile

Un alt beneficiu al utilizării țevilor gofrate din inox este faptul că este flexibilă. Aceast aspect înseamnă că poate avea o rază de curbură mai mare și nu se va îndoi sau rupe. De exemplu, țeava din oțel, pe de altă parte, nu se îndoaie la fel de ușor. Acest lucru, poate cauza îndoiri și ciupituri în țevi. Aceste îndoituri pot duce la scurgeri și alte probleme cu conducta ta. Deci, dacă doriți o țeavă care este flexibilă pentru a transporta lichide și gaze în siguranță, atunci acest tip de țeavă este calea de urmat! Dacă îți dorești un material rezistent la temperaturi ridicate, achiziționează țevi din inox gofrate de la Shop-einstal.ro, cu accesorii care se montează foarte ușor.

  • Sunt ușor de instalat

Lucrul cu panouri solare și boilere, poate fi destul de solicitant și stresant. Ei bine, este ușor să instalezi țevile gofrate din oțel inoxidabil. Pur și simplu bați capacele și sigilezi orice goluri cu un etanșant siliconic. Singurele instrumente de care ai nevoie sunt o bandă rulantă, un burghiu și un ciocan.

  • Au o barieră de sunet superioară

Sunetul este un aspect important atunci când vine vorba de conducte. Oțelul inoxidabil simplu nu este o barieră de sunet bună, ceea ce înseamnă că zgomotul lichidelor din interior poate fi auzit în afara conductei. Onduleurile de pe partea exterioară a țevii gofrate din oțel inoxidabil, creează o barieră care ajută la eliminarea acestei probleme. Acest lucru va împiedica auzirea oricărui zgomot provenit din interiorul țevilor.

În concluzie, dacă vrei să montezi panouri solare, trebuie să faci legătura dintre acestea și boiler, iar cel mai avantajos material cu care poți face asta este țeava gofrată de inox.

Sursă foto: freepik.com

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top