Stiri

Top 5 Stiri din Iasi, Joi 16 Februarie 2023

In fiecare zi incercam sa facem un top 5 al stirilor din Iasi, cele mai importante noutati care marcheaza evenimentele din orasul Iasi, incercam sa evitam stirile politice, acuzatii dar si pe cele publicitare. Ne puteti urmari pe InstagramFacebook dar si pe canalul nostru de Telegram.

Facem o sinteza a zilei, daca aveti sugestii de stiri puteti sa le publicati in zona de comentarii de mai jos, singura regula este de a mentine subiectele publicate. Trecem printr-o situatie fara precedent, asa ca va recomandam sa ascultati si sa respectati cu strictete recomandarile autoritatilor.

Stiri Scurte:

Prețurile petrolului au scăzut cu aproximativ 2%.

Curs Valutar
Euro – 4.8993  down
Dolar american – 4.5711 up
Lira sterlină – 5.5197 down

Ocean Credit este cel mai cool IFN, dobanzi mult mai mici fata de alte IFN-uri din piata si in plus iti ofera o aplicatie financiara super cool. Poti aplica si tu pentru un credit rapid cu o dobanda competitiva in piata apasand pe acest link: https://scor.oceancredit.ro/auth?referral=iU0uf3

Daca te intereseaza zona de Crypto, cei de la Binance au realizat un mic ghid al incepatorilor. Poti citi aici despre ghidul incepatorului, iar daca te intereseaza sa iti faci cont pe binance, daca tranzactionezi pentru inceput 50 Euro, primesti un boonus de 20 Euro.

Familia Apreutese, fondatoarea holdingului International Alexander, cumpără jumătate din cea mai mare agenție de concerte și stand-up comedy din România. Antreprenorul Simion Apreutese, fondatorul holdingului International Alexander, transportator de mărfuri din Arad, a cumpărat împreună cu soția, Loredana, jumătate din cea mai mare agenție de concerte și stand-up comedy din România, relevă date analizate de Profit.ro.

Pasagerii Lufthansa din întreaga lume nu au putut să se îmbarce miercuri după ce muncitorii au tăiat din greșeală cablurile de fibră care asigurau conexiunea la internet a companiei. Daunele au dus la blocarea sistemelor IT, perturbând operațiunile de la baza sa principală din Frankfurt și forțând cea mai mare companie aeriană a Europei, după dimensiunea flotei, să amâne sute de zboruri. Compania a anunțat o anchetă pentru a afla de ce sistemele de backup nu au funcționat. (Bloomberg)

Banca Națională a României a redus de la 11,2% la 7% prognoza privind rata inflației la finele acestui an, în principal ca urmare a prelungirii schemelor de plafonare și compensare a prețurilor la energie. La finele lui 2024 inflația ar urma să coboare la 4,2% și să rămână în afara țintei băncii centrale. (Profit.ro)

Aeroporturile din Europa au avut 1,94 miliarde de pasageri în 2022, aproape dublu comparativ cu 2021, dar cu 21% sub nivelul înregistrat în 2019, ultimul an pre-pandemic. Cel mai aglomerat aeroport a fost Istanbul (64 milioane de pasageri), urmat de London Heathrow (61 milioane) și Paris Charles de Gaulle (58 de milioane). (Business Traveller)

Stiri din Iasi:

Estimarea Comisiei Naţionale de Prognoză: Salariile ieşenilor cresc cu 30% până în 2026. Salariile la Cluj sau Timiş vor fi însă mai mari cu 15 şi 10% decât la Iaşi. Salariul mediu net în judeţul Iaşi ar putea sări pragul de 5.000 de lei, dar abia peste trei ani, potrivit estimărilor Comisiei Naţionale de Prognoză (CNP), care a publicat luna trecută prognoza de toamnă 2022. (Ziarul de Iasi)

100.000 de prezervative vor fi distribuite gratuit tinerilor din judeţul Iaşi. 10.000 de tineri din judeţul Iaşi, în special cei din mediul rural, vor beneficia de un program de educaţie sexuală şi reproductivă şi vor putea primi câte 10 prezervative gratuite, în cadrul „Lunii Sănătăţii Reproductive”. (Ziarul de Iasi)

A fost semnat contractul pentru executia tronsonului dintre Mircesti si Pascani a Autostrazii A7. Președintele Consiliului Județean Iasi a participat, astăzi, la Ministerul Transporturilor, la semnarea contractelor pentru loturile din A7 de pe traseul Bacău-Pașcani. Astăzi au fost semnate contractele pentru construcția celor 77,4 km ai autostrăzii Bacău – Pașcani cu asocierea de firme românești S.C. SPEDITION UMB S.R.L. – S.C. SA&PE CONSTRUCT S.R.L. – S.C. TEHNOSTRADE S.R.L (Stirea de Iasi)

Cartierul lui „Tolea” din Ciurea [Vișoianu] va fi extins cu noi blocuri de 10 etaje. Firma Cat Construct SRL, deținută de investitorul imobiliar Cătălin Tudosă (cunoscut drept „Tolea”), are în proces de autorizare o extindere a ansamblului existent în Lunca Cetățuii din comuna Ciurea. (apix.ro)

Stadiul lucrărilor la Silk District: a început reamenajarea accesului principal, iar în zonă vor apărea semafoare. Potrivit sursei citate, au fost executați 350 de piloți forați, a căror adâncime medie este de 20 m. „În paralel, lucrăm și la infrastructura pentru aproximativ 6.700 mp de zone verzi și spații de agrement”, se precizează în postarea Silk District. apix.ro

Dacă dorești să-ți promovezi afacerea în acest buletin informativ, contactează-ne la contact@iasi4u.ro. Mulțumim. Puteti dona aici prin Paypal https://paypal.me/iasi4u?country.x=RO&locale.x=en_US daca doriti sa ajutati acest buletin de stiri zilnic sau daca doriti sa cumparati reclama in cadrul siteului sau a acestei pagina de stiri zilnice.

Filmul zilei: Indiana Jones and the Dial of Destiny | Big Game TV Spot

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top