Stiri

Top 5 Stiri din Iasi, Joi 16 Martie 2023

In fiecare zi incercam sa facem un top 5 al stirilor din Iasi, cele mai importante noutati care marcheaza evenimentele din orasul Iasi, incercam sa evitam stirile politice, acuzatii dar si pe cele publicitare. Ne puteti urmari pe InstagramFacebook dar si pe canalul nostru de Telegram.

Facem o sinteza a zilei, daca aveti sugestii de stiri puteti sa le publicati in zona de comentarii de mai jos, singura regula este de a mentine subiectele publicate. Trecem printr-o situatie fara precedent, asa ca va recomandam sa ascultati si sa respectati cu strictete recomandarile autoritatilor.

STIRI SCURTE:

Curs Valutar
Euro – 4.9207 Leijos
Dolar american – 4.6258  Lei sus
Lira sterlină – 5.5866 Lei sus

Câștigul salarial mediu net în luna ianuarie a fost de 4.254 lei, în scădere cu 144 lei (-3,3%) față de luna decembrie 2022 și a crescut cu 15% comparativ cu luna ianuarie a anului precedent, arată datele publicate de Institutul Național de Statistică (INS). (Profit.ro)

Ford Bronco va fi oficial vândut și în România (începând cu 79.400 euro cu TVA)

Grindeanu tace la două zile de la accidentul feroviar din Teleorman. „Politica struțului” la Ministerul Transporturilor. In alte tari se lasa cu demisii, vezi Grecia si multe alte tari. Se pare ca metoda asta inca merge in Romania.

Acțiunile Credit Suisse s-au prăbușit, antrenând o scădere a sectorului bancar european. S-a cerut o dovadă de sprijin de la Banca Elveției, statul elvețian este sub presiune să intervină.

NASA a prezentat următoarea generație de costum de astronaut. (apnews.com)

answear.ro

STIRI DIN IASI:

Se deschide magazin Hugo Boss in Iasi. Unde altundeva decat la Palas Mall.

10 băcănii din Iași cu delicatese românești și mediteraneene. În Iași, ai la dispoziție (cel puțin) 10 băcănii și magazine specializate care pot aduce un pic de noutate în bucătăria ta, unde nu ești bombardat cu oferte stridente și poți crea o legătură apropiată cu vânzătorii sau proprietarii.

Iașiul găzduiește Campionatul Mondial de Esports din 2023. România va găzdui, între 24 august și 4 septembrie, Campionatul Mondial de Esports. Competiția, organizată de Federația Internațională de Esports, va reuni cei mai mulți jucători pe care i-a avut vreodată la start orice eveniment de profil organizat până acum în lume. Aceștia vor concura pentru titlul de campioni mondiali, la individual sau pe echipe, în șapte competiții la șase jocuri de top.

Cum se va construi A7: o parte din singurul drum cu regim de autostradă din Moldova va fi demolată. Construcţia autostrăzii Bacău – Paşcani presupune demolarea unei porţiuni din centura „oraşului lui Bacovia”. Această acţiune nu este determinată de o eroare de proiectare, fiind un cost asumat încă de la început. Demolarea va afecta circa 9.000 mp de carosabil, bariere metalice, elemente de susţinere, fundaţii, un podeţ, rigole şi elemente de semnalizare. Intervenţia este necesară pentru conectarea autostrăzii Bacău – Paşcani la centura Bacăului, variantă ocolitoare care este realizată, parţial, tot în regim de autostradă. (Ziarul de Iasi)

Continental a investit 180 mil. euro în 2022 la unitățile din țară: la Iași a extins centrul de cercetare. (Apix.ro)

Filmul zilei: BlackBerry – Official Trailer ft. Jay Baruchel & Glenn Howerton | HD | IFC Films

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top