Stiri

Top 5 Stiri din Iasi, Joi 17 August 2023

In fiecare zi incercam sa facem un top 5 al stirilor din Iasi, cele mai importante noutati care marcheaza evenimentele din orasul Iasi, incercam sa evitam stirile politice, acuzatii dar si pe cele publicitare. Ne puteti urmari pe InstagramFacebook dar si pe canalul nostru de Telegram.

Facem o sinteza a zilei, daca aveti sugestii de stiri puteti sa le publicati in zona de comentarii de
mai jos, singura regula este de a mentine subiectele publicate.

CURS VALUTAR

Euro – 4.9490 Lei jos
Dolar american – 4.5110  Lei jos
Lira sterlină – 5.7386 Lei jos
Francul elveţian – 5.1469 Lei jos

STIRI SCURTE

Hidroelectrica, prima raportare financiară la bursă: profit net de 4 mld. lei în primele şase luni din 2023, în creştere cu 46% faţă de S1/2022, şi venituri de 7 mld. lei, plus 42%. Raportul financiar la S1/2023 este primul de acest fel publicat de companie de când a intrat la tranzacţionare la bursă. EBITDA companiei (profitul înainte de taxe, depreciere, amortizare) a urcat cu 38% de la an la an, până la 5 miliarde de lei, în timp ce marja EBITDA a fost de 71%, iar marja netă de 57%, faţă de 55% la S1/2022. (zf.ro)

România a avut a doua cea mai mare creștere economică din UE în al doilea trimestru din 2023 (date Eurostat). Economia UE a crescut cu 0,5% şi a zonei euro cu 0,6% în trimestrul doi din 2023, comparativ cu perioada similară din 2022, iar Irlanda şi România au raportat cel mai semnificativ avans, arată datele preliminare publicate miercuri de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat), citate de Agerpres. (economedia.ro)

Crește numărul românilor milionari în dolari. România are mai mulți milionari decât Ungaria și este la egalitate cu Columbia. Numărul românilor cu o avere estimată la peste 1 milion de dolari a crescut de la 36.690 de persoane în 2021 la 38.000 de persoane la finele anului trecut, conform raportului Global Wealth 2023 realizat de Credit Suisse. (profit.ro)

Proprietarul Agricost, acord de 500 milioane dolari pentru livrări de grâu în Egipt. Grupul arab din domeniul agriculturii Al Dahra, proprietarul Agricost Brăila, va furniza grâu Egiptului în următorii cinci ani, în cadrul unui acord în valoare totală de 500 milioane dolari. (profit.ro)

Calatoriti prin Europa descoperind cele mai bune restaurante raw vegane. Calatoriile in scop culinar au din ce in ce mai multa popularitate. Un oras nou capata un farmec aparte atunci cand il descoperim prin intermediul istoriei, culturii si atractiilor turistice, dar si cu ajutorul preparatelor pe care le incercam in acel loc. (Urban.ro)

STIRI DIN IASI

Caz concret din Iaşi: cât de eficientă este o pompa de căldură. Ajută panourile solare la încălzire? Teama că vor plăti din nou la iarnă facturi usturătoare la gaz îi determină pe unii ieşeni să se intereseze şi de alte soluţii prin care şi-ar putea încălzi casa. Oamenii se gândesc să îşi înlocuiască centralele electrice sau pe gaz cu o pompă de căldură, dar cum bugetul pentru o astfel de investiţie nu este unul chiar de neglijat, caută răspunsuri “în stânga şi în dreapta” înainte de a lua o decizie. (Ziarul de Iasi)

Consiliul Județean va construi o clădire cu 3 etaje în Zona Industrială. Consiliul Județean (CJ) va construi un imobil cu trei etaje în Zona Industrială, clădire care va găzdui spații de arhivă ale instituției și direcțiile care se află sub autoritatea administrației publice județene. (apix.ro)

Două pasaje pietonale subterane vor fi amenajate sub drumul european cu bani PNRR: vor fi gata în 2026. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a început demersurile pentru amenajarea a două pasaje pietonale subterane în Tg Frumos și Podu Iloaiei, în zona primăriilor, investițiile urmând a fi finanțate cu fonduri PNRR, astfel că trebuie finalizate până în decembrie 2026. (apix.ro)

Gradinita nr.14 din Iasi va avea bazin de înot pentru copii. In cursul zilei de astazi, 16 august, a fost semnata autorizatia de construire a unui bazin de înot pentru învățământul preșcolar la Grădinița cu Program Prelungit nr. 14 din stradela Canta nr. 3. (Stirea de Iasi)

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top