Stiri

Top 5 Stiri din Iasi, Joi, 19 Ianuarie 2023

In fiecare zi incercam sa facem un top 5 al stirilor din Iasi, cele mai importante noutati care marcheaza evenimentele din orasul Iasi, incercam sa evitam stirile politice, acuzatii dar si pe cele publicitare. Ne puteti urmari pe InstagramFacebook dar si pe canalul nostru de Telegram.

Facem o sinteza a zilei, daca aveti sugestii de stiri puteti sa le publicati in zona de comentarii de mai jos, singura regula este de a mentine subiectele publicate. Trecem printr-o situatie fara precedent, asa ca va recomandam sa ascultati si sa respectati cu strictete recomandarile autoritatilor.

Stiri Scurte:

Schimbare de aspect pentru site-ul Wikipedia. Dupa atatia ani era si cazul pentru o improspatare a designului.

Vinul zilei: 3 Passo Rosso 2020 – 98 puncte Luca Maroni. Recomandarea profit.ro de astăzi, 3 Passo Rosso, este un vin roșu cu note purpurii, care dezvăluie mai întâi note olfactive intense și mature, de stejar. Pe palat, regăsim arome de fructe bine coapte, continuate apoi de aceleași tente subtile de stejar.

Cartea prințului Harry, Rezervă/Spare, a apărut și în RomâniaSe găsește în librării dar și la eMAG și la Libris (transport gratuit), tradusă în limba română de către editura Nemira.

Volvo România a fost amendată pentru înțelegeri anticoncurențiale. Consiliul Concurenţei a anunţat miercuri că a sancţionat compania Volvo România SRL cu o amendă în valoare de peste 13 milioane lei (aproximativ 2,65 milioane euro), pentru înţelegeri anticoncurenţiale pe piaţa distribuţiei de camioane noi, medii şi grele marca Renault.

Firma de creditare în criptomonede Genesis se pregăteşte să îşi declare falimentul. Firma de creditare în criptomonede Genesis Global Capital plănuieşte să îşi depună declaraţia de faliment săptămâna aceasta, a informat miercuri Bloomberg News, citând persoane care cunosc situaţia, relatează Reuters.

Află-ți scorul în Volt – Descarcă Volt și află toate detaliile scorului tău FICO si imprumuta bani rapid la dobanzi avantajoase. Este vorba de un altfel de IFN plus aplicatia care e foarte interesanta. O folosesc si eu pentru a vedea ce credit score am dar si cum sa il cresc.

Stiri din Iasi:

Scădere dramatică a numărului autorizaţiilor de construcţie! Semnalele de alarmă trase pe parcursul anului trecut de specialiștii din domeniul construcțiilor și imobiliarelor, care avertizau asupra creșterilor de preț la materialele de construcții și a birocrației, care face tot mai greoaie obținerea documentelor necesare pentru autorizarea construcțiilor, încep să se reflecte tot mai clar în statistici. În Iași, până la finalul lunii noiembrie, s-au eliberat cu 22% mai puține autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale față de aceeași perioadă din anul precedent.

Calitatea aerului din județul Iași: „S-au înregistrat depășiri față de valorile maxim admise!”În luna decembrie 2022, Agenția pentru Protecția Mediului Iași evidenția faptul că s-au înregistrat depășiri față de valorile maxim admise la indicatorul PM10. Valoarea-limită zilnică, de 50 μg/m3, a fost depășită de nouă ori. Cauzele posibile ale depășirilor sunt arderile de combustibili pentru încălzirea și prepararea hranei în gospodărie, șantierele, incendiile și emisiile din traficul auto.

Calea Chișinăului: Un nou complex cu imobile de birouri la Vel Pitar. Compania General Tehnic SRL a inițiat un proiect urbanistic în zona industrială, pe Calea Chișinăului, pe o proprietate achiziționată de la Vel Pitar: un complex de clădiri cu birouri, spații comerciale, depozitare și servicii profesionale.

Mirajul influencerilor şi al banilor câştigaţi ușor pe internet. Tinerii sunt cei mai afectaţi de reţelele sociale. Dependenţa de tehnologie devine o problemă acută a societăţii contemporane. Mai ales în ultimii ani, tot mai mulți oameni, dar mai ales tinerii, aleg să îşi petreacă timpul în mediul online.

Două mari spitale din Iaşi vor fi modernizate prin PNRR. Banii merg în Oncologie și Psihiatrie. Două mari spitale din Iaşi vor fi modernizate cu fonduri obţinute prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Este vorba despre Institutul Regional de Oncologie (IRO) Iaşi şi despre Institutul de Psihiatrie Socola.

Filme: I am a legend 2: Last man on earth

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top