Stiri

Top 5 Stiri din Iasi, Joi 19 Octombrie 2023

In fiecare zi incercam sa facem un top 5 al stirilor din Iasi, cele mai importante noutati care marcheaza evenimentele din orasul Iasi, incercam sa evitam stirile politice, acuzatii dar si pe cele publicitare. Ne puteti urmari pe InstagramFacebook dar si pe canalul nostru de Telegram.

Facem o sinteza a zilei, daca aveti sugestii de stiri puteti sa le publicati in zona de comentarii de mai jos, singura regula este de a mentine subiectele publicate.

CURS VALUTAR

Euro – 4.9677 Lei sus
Dolar american – 4.6717 Lei sus
Lira sterlină – 5.7103 Lei jos
Francul elveţian – 5.1335 Lei jos

STIRI SCURTE

Este oficial. Vom avea multe taxe și impozite mărite. Iată un rezumat al măsurilor fiscale. Curtea Constituțională a spus că legea privind modificarea Codului Fiscal este constituțională, iar acest lucru înseamnă că vom avea mai multe taxe și impozite mărite. (republica.ro)

Ce este Jihadul Islamic, aliatul Hamas în războiul cu Israelul? Jihadul Islamic, un grup militant palestinian aliat al Hamas şi care a luat parte la asaltul din 7 octombrie asupra Israelului, a fost acuzat de armata israeliană că s-ar afla în spatele exploziei de marţi de la spitalul din Gaza în urma căreia ar fi fost ucise sute de persoane, relatează Reuters. (news.ro)

Topul tranzacțiilor cu terenuri agricole. În primele șase luni ale acestui an, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a dat undă verde la șapte tranzacții epice cu terenuri agricole, totalizând o cifră spectaculoasă de aproximativ 3,6 milioane de euro. Această sumă impresionantă reușește să eclipseze cu eleganță valoarea combinată a zece afaceri colosale avizate în aceeași fereastră temporală a anului anterior. (agripedia.ro)

De ce ceasurile de la Richard Mille sunt atat de scumpe? Ceasurile de la Richard Mille sunt cunoscute pentru prețurile lor exorbitante, iar motivul pentru aceasta este o combinație de factori care fac din aceste ceasuri adevărate opere de artă pe încheietura mâinii. (ebogdan.ro)

Unul dintre marii producători de anvelope auto la nivel mondial pregătește lansarea filialei din România. Compania coreeană Hankook, unul dintre principalii producători de anvelope auto la nivel mondial, cu fabrică în Ungaria și planuri de dezvoltare la nivel european, pregătește deschiderea filialei din România, unde acum este prezentă doar prin importatori. (profit.ro)

Angajaţii loiali, fundaţia marilor companii din România: cine sunt oamenii care lucrează în businessurile locale încă de la începuturile lor? „Un CEO nu este singur şi nu poate face nimic singur; vorba lui Einstein, îl citez mereu: «Dumnezeu nu ne-a trimis pe pământ ca să fim stăpâni, ci ca să slujim alţi oameni». Astfel, pentru un executiv de top, nu contează doar cifrele, contează ce lasă în urma sa, contează oamenii competenţi şi profesionişti, brandurile, poziţia pe piaţă şi cultura organizaţiei“, spune Aliz Kosza, business mentor, executiv care a strâns experienţe de top în cadrul unor companii precum MOL România, Orkla Foods şi Fabryo Corporation. (zf.ro)

STIRI DIN IASI

Magazinul Jumbo își așteaptă clienții, începând de mâine, 20 octombrie 2023, de la ora 10:00.

Oferta de Crăciun la Unirea Iași | Sejur 23-26 decembrie.

Halloween la Little Texas: trăiește o seară plină de mister. La Little Texas, petreci seara de Halloween în companie selectă, într-un decor tematic și cu surprize la tot pasul. Am pregătit un Tasting Menu special și muzică live într-un cadru plin de mister.

Cea mai mare parcare etajată din oraş: 1.200 locuri într-o clădire pe 11 niveluri. Nu e a Primăriei, care ne promite de 15 ani una, ci a unui privat. Cea mai mare parcare supraterană din oraş, cu 1.200 de locuri, va fi construită pe bld. Poitiers, iar proiectul va fi aprobat în această toamnă. Investiţia este privată şi aparţine firmei Cat Construct SRL, patronată de imobiliarul Cătălin („Tolea”) Tudosă. (Ziarul de Iasi)

FOTO Este gata o nouă stradă în Iași, cea care face legătura dintre str. Palat și zona Sf. Andrei. Noua stradă de legătură între str. Palat și zona Sf. Andrei este pe punctul de a fi dată în folosință. (Ziarul de Iasi)

Soluția traficului din Iași – trenurile urbane + restul! A apărut știrea asta despre achiziția unor noi trenuri pentru CFR, am scris de multe ori pe aici și pe unde am apucat. Eu sunt un fan, de fapt nu fan, adept al călătoriilor cu trenul, asta dacă mai și reușim să avem garnituri curate și căi ferate decente. (andreibucur.ro)

Filmul zilei: Ferrari
Adam Driver si Penelope Cruz joaca un cuplu celebru in „Ferrari”, povestea fondatorului marcii auto. In regia lui Thomas Mann, filmul se afla in lucru de peste 20 de ani, in cursa pentru rolul principal s-au aflat Christian Bale si Hugh Jackman.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top