Stiri

Top 5 Stiri din Iasi, Joi 27 Aprilie 2023

In fiecare zi incercam sa facem un top 5 al stirilor din Iasi, cele mai importante noutati care marcheaza evenimentele din orasul Iasi, incercam sa evitam stirile politice, acuzatii dar si pe cele publicitare. Ne puteti urmari pe InstagramFacebook dar si pe canalul nostru de Telegram.

Facem o sinteza a zilei, daca aveti sugestii de stiri puteti sa le publicati in zona de comentarii de mai jos, singura regula este de a mentine subiectele publicate. Trecem printr-o situatie fara precedent, asa ca va recomandam sa ascultati si sa respectati cu strictete recomandarile autoritatilor.

STIRI SCURTE:

Curs Valutar
Euro – 4.9401 Lei sus
Dolar american – 4.4743  Lei sus
Lira sterlină – 5.5814 Lei sus
Francul elveţian – 5.0278 Lei jos

Recomandare: Pizza Napoletana pe vatră – savoare în fiecare felie – Golfo di Napoli Iasi.

Aeroportul Internațional din Viena recunoaște că drepturile europene ale românilor sunt încălcate prin controalele de securitate suplimentare ilegale la care sunt supuși aceștia. Acest lucru se întâmplă după ce europarlamentarii Nicu Ștefănuță și Vasile Blaga au cerut explicații privind dublul standard aplicat cetățenilor români. (Digi24.ro)

Peste 1000 de monede romane de argint, descoperite în Dolj / Este cel mai mare tezaur monetar descoperit în ultimii 60 de ani în zonă. Este cel mai mare tezaur monetar descoperit în ultimii 60 de ani în zonă. La prima vedere, tezaurul ar cuprinde monede din a doua jumătate a secolului al III-lea. Acestea urmează să fie curățate și expertizate, proces care va dura 18 luni. Apoi, monedele vor intra în patrimoniul Muzeului Olteniei. Cele 1168 de piese de argint, găsite în localitatea Padea, comuna Drănic, devin al doilea tezaur monetar ca mărime care ar ajunge în colecția Muzeului Olteniei. (g4media.ro)

STIRI DIN IASI:

Se lansează programul pentru panouri fotovoltaice. Cum puteţi primi 20.000 de lei de la stat. (Ziarul de Iasi)

Aproape 2.000 de elevi susţin duminică simularea admiterii la UMF Iaşi. Examenul se dă concomitent în 66 de săli. (Ziarul de Iasi)

Imagini de o frumusețe rară, la Grădina Botanică „Anastasie Fătu” din Iași. Cele 271 de soiuri de lalele, principala atracție. (bzi.ro)

Începe proiectarea extinderii liniilor de tramvai spre Tomești și compexul ERA. Primăria Iași a semnat un contract cu firma DM Dezvoltare SRL, companie care va întocmi studiul de fezabilitate aferent extinderii căilor de rulare pentru tramvaie spre Tomești – Holboca și Valea Lupului (complexul ERA). (apix.ro)

IULIUS consolidează conceptul Family Market prin atragerea unui partener de investiții american.

Filmul zilei: Black Mirror revine după 4 ani de pauză.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top