Stiri

Top 5 Stiri din Iasi, Joi 7 Septembrie 2023

In fiecare zi incercam sa facem un top 5 al stirilor din Iasi, cele mai importante noutati care marcheaza evenimentele din orasul Iasi, incercam sa evitam stirile politice, acuzatii dar si pe cele publicitare. Ne puteti urmari pe InstagramFacebook dar si pe canalul nostru de Telegram.

Facem o sinteza a zilei, daca aveti sugestii de stiri puteti sa le publicati in zona de comentarii de
mai jos, singura regula este de a mentine subiectele publicate.

CURS VALUTAR

Euro – 4.9388 Lei sus
Dolar american – 4.5768  Lei sus
Lira sterlină – 5.7595 Lei jos
Francul elveţian – 5.1664 Lei sus

STIRI SCURTE

Carburanții s-au scumpit din nou, azi. Cât costă acum benzina și motorina: benzina standard: 7.18 Lei/litru, motorina standard: 7.46 Lei/litrul.

Vara 2023 (iunie-iulie-august) a înregistrat cele mai ridicate temperaturi medii globale măsurate vreodată, a anunţat miercuri observatorul european Copernicus, care prognozează că 2023 va fi probabil cel mai cald an din istoria măsurată. (News.ro)

Toți elevii de gimnaziu și liceu cu medii generale între 9,50 și 10 în anul școlar trecut vor primi burse de merit, potrivit noii variante de proiect ordin de ministru cu regulile pentru burse în anul școlar 2023-2024. Aceștia se adaugă primilor 30% de elevi din fiecare clasă ordonați după media generală anuală, indiferent care este aceasta. (Edupedu)

Cutremurul fiscal care se pregăteşte pentru toate companiile plătitoare de impozit pe profit: ajustorul fiscal care va determina noua taxă minimă de impunere. Coaliţia PSD-PNL lucrează la un document de 50 de pagini cu 180 de modificări fiscale. O noutate este forma ajustorului fiscal, adică o formulă de calcul pentru stabilirea unei baze minime de impunere, în cazul în care o companie are pierderi fiscale sau marje mici de profit ♦ Marcel Boloş, ministrul finanţelor, ţine foarte mult la acest ajustor fiscal, conform unor surse apropiate discuţiilor. (zf.ro)

Trofeul Super Bowl vine la București și cum puteți câștiga bilete la un meci NFL de top. Visa, în parteneriat cu BRD, oferă două pachete VIP la acest meci. Pachetul include transport pentru 2 persoane, cazare, acces la meci, chiar și un card prepaid Visa cu bani pe el. Pachetele pot fi câștigate prin tragere la sorți de către cei care, până la data de 5 octombrie 2023, își deschid la BRD un pachet de cont curent Card Gold, care include un card Visa Gold de debit și mobile banking. (nwradu.ro)

STIRI DIN IASI

Jaful cu cagulă şi şocuri electrice la o sală de păcănele din Nicolina: traseul hoţilor, reconstituit cu camerele video din oraş. Un bucureștean și iubita lui au pus la cale un jaf ca în filme la Iași. Nu au atacat o bancă, ci o sală de păcănele. Nu au folosit arme de foc, ci un aparat cu electroșocuri. Prada nu a fost chiar rea, dar nu s-au bucurat de dânsa, fiind prinși în scurt timp. Au și fost condamnați. (Ziarul de Iasi)

Cum se apără şoferul care a călcat un copil de 3 ani pe trecere, la Leţcani? Dă vina pe tatăl victimei. Au trecut patru luni de la accidentul groaznic de pe trecerea de pietoni de la Lețcani în care un camion a strivit un copil de trei ani și a scos în stradă comunitatea locală de aici. (Ziarul de Iasi)

A fost autorizat parcul logistic în care este implicat fondatorul Superbet: investiția inițială ajunge la peste 36 milioane de lei. Primăria Miroslava a eliberat autorizația de construire a parcului logistic propus de Synergy, cu o investiție inițială de 36,3 milioane lei pentru o hală cu o amprentă la sol de 30.000 mp și o suprafață utilă de 60.000 mp. (apix.ro)

Peste 70 de copii din mediul rural ieșean au participat timp de două luni la Școala de Vară, un proiect inițiat de Fundația Bethany. Fundația Serviciilor Sociale Bethany a încheiat săptămâna trecută a patra ediție a proiectului Școala de Vară. Pe parcursul a două luni de zile, peste 70 de copii de ciclu primar din mediul rural ieșean au frecventat activitățile organizate în cadrul proiectului, menite să îi sprijine în aprofundarea cunoștințelor dobândite pe parcursul anului școlar. (Stirea de Iasi)

Filmul zilei: Wilderness vine pe Prime Video

Căsătoria perfectă. Călătoria perfectă. Locul perfect pentru un accident? Călătoria de vis a lui Liv (Jenna Coleman) și Will (Oliver Jackson-Cohen) este distrusă când Liv descoperă secretul întunecat al soțului ei. La ce va ajunge Liv pentru a-și revendica răzbunarea?

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top