Stiri

Top 5 Stiri din Iași, Luni 6 Noiembrie 2023

In fiecare zi incercam sa facem un top 5 al stirilor din Iasi, cele mai importante noutati care marcheaza evenimentele din orasul Iasi, incercam sa evitam stirile politice, acuzatii dar si pe cele publicitare. Ne puteti urmari pe InstagramFacebook dar si pe canalul nostru de Telegram.

Facem o sinteza a zilei, daca aveti sugestii de stiri puteti sa le publicati in zona de comentarii de mai jos, singura regula este de a mentine subiectele publicate.

CURS VALUTAR

Euro – 4.9677 Lei sus
Dolar american – 4.6717 Lei sus
Lira sterlină – 5.7103 Lei jos
Francul elveţian – 5.1335 Lei jos

Fii și tu sponsor al newsletter-ului și poți să ajungi la peste 3000 oameni care îl citesc săptămânal. Newsletter-ul e gratuit, dar informațiile sunt neprețuite. Trimite-mi un mail pe adresa contact@iasi4u.ro și hai să discutăm!

Tu ce faci de Revelion 2024? Vezi aici lista de petreceri de Revelion 2024 din Iași!

STIRI SCURTE

Black Friday la Fashion Days 2023: 72 de produse-vedetă

Val de concedieri anunțate de marile companii europene: Continental, Carrefour, Nokia, Volkswagen – printre giganții care vor da afară angajați. (hotnews.ro)

Unul dintre cei mai mari producători de panouri fotovoltaice din Turcia pregătește fabrică în România. Unul dintre cei mai mari producători de panouri fotovoltaice din Turcia vrea să construiască o fabrică de profil în România, cu o capacitate de manufacturare inițială de 300 MW pe an, țintind întreaga piață a Uniunii Europene, unde cererea este la cote foarte înalte. Ambițiile de decarbonare ale sectorului energetic comunitar sunt foarte mari, generând un volum masiv de proiecte de investiții în instalări de unități de producție de energie regenerabilă. (profit.ro)

Care sunt cele mai mari așteptări ale cetățenilor Republicii Moldova de la viitorii primari. Oamenii vor apă potabilă, iluminat stradal și drumuri bune. Astea sunt cele mai mari așteptări ale cetățenilor Republicii Moldova de la viitorii primari. Aceștia spun că vor să ducă o viață decentă, iar localitatea să fie un loc în care să se întoarcă toți acasă. (hotnews.ro)

În timp ce mii de șoferi, care au ieșit pozitivi la testele antidrog, așteaptă analizele INML cu lunile, Dorian Popa a primit rezultatul în câteva zile. De ce?
Citeşte întreaga ştire: În timp ce mii de șoferi, care au ieșit pozitivi la testele antidrog, așteaptă analizele INML cu lunile, Dorian Popa a primit rezultatul în câteva zile. De ce? (libertatea.ro)

Box office nord-american: “Five Nights at Freddy’s” s-a menţinut pe primul loc în ciuda unei scăderi brutale de 76%. “Five Nights at Freddy’s” s-a prăbuşit la box office-ul nord-american, dar a reuşit totuşi să iasă pe primul loc. Succesul de toamnă al celor de la Universal şi Blumhouse a adunat 19,4 milioane de dolari în a doua săptămână, ceea ce a dus la o scădere masivă de 76% faţă de debut, potrivit Variety. (news.ro)

STIRI DIN IASI

Investiţie franceză uriaşă, de 80 mil. euro, la marginea Hârlăului. Implicat, ieşeanul care l-a sprijinit şi pe multimiliardarul ucrainean Ahmetov. Un nou parc eolian, similar cu cel de la Ruginoasa, va fi amenajat în judeţul Iaşi, la Hârlău. Consilierii locali au aprobat recent planul urbanistic zonal, iar la şedinţa de plen au participat şi reprezentanţi ai investitorului, care au dezvăluit cuantumul investiţiei – 80 milioane euro. (Ziarul de Iasi)

Cum stă Iaşul pe harta mondială a vinului? În topul naţional suntem pe locul 5 la vin, pe 2 la struguri. Cine sunt primii 5 producători locali? România este pe locul 14 în lume în topul producătorilor de viţă de vie şi vin, într-un clasament în care Italia, Franţa şi Spania îşi dispută primele trei poziţii. (Ziarul de Iasi)

Un angajat al unei benzinării din Iași are o pasiune mai puțin obișnuită. Ovidiu a moștenit-o de la tatăl său. „Am 200 de exemplare”. Dumitru Ovidiu Ionițiu, în vârstă de 37 de ani, este unul dintre crescătorii de păsări și iepuri de rasă din Iași. Tânărul a participat la evenimentul organizat weekendul trecut la Holboca, respectiv „Expoziția de Iepuri și Păsări de Genoteca”. Povestește că primul iepure l-a văzut în copilărie și atunci a început să fie pasionat de creșterea acestor animale. (bzi.ro)

Evenimente care vor avea loc în Arhiepiscopia Iaşilor, în perioada 5-11 noiembrie 2023. (Stirea de Iasi)

Filmul zilei: Five Nights At Freddy’s | Official Trailer (Filmul e disponibil in cinematografe din 27 octombrie)

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top