Stiri

Top 5 Stiri din Iasi, Marti 14 Martie 2023

In fiecare zi incercam sa facem un top 5 al stirilor din Iasi, cele mai importante noutati care marcheaza evenimentele din orasul Iasi, incercam sa evitam stirile politice, acuzatii dar si pe cele publicitare. Ne puteti urmari pe InstagramFacebook dar si pe canalul nostru de Telegram.

Facem o sinteza a zilei, daca aveti sugestii de stiri puteti sa le publicati in zona de comentarii de mai jos, singura regula este de a mentine subiectele publicate. Trecem printr-o situatie fara precedent, asa ca va recomandam sa ascultati si sa respectati cu strictete recomandarile autoritatilor.

STIRI SCURTE:

Înmatriculările de autoturisme electrice și hibrid din România au crescut în primele două luni ale anului, ajungând la o pondere de peste 20 de procente din totalul pieței, pe fondul unei creșteri de aproape 40% a înmatriculărilor totale de autoturisme noi.

Curs Valutar
Euro – 4.9155 Leiup
Dolar american – 4.6053  Lei jos
Lira sterlină – 5.5536 Lei jos

Bitcoin a crescut luni cu până la 10%, iar piaţa cripto a revenit la 1.000 de miliarde de dolari, în urma măsurilor luate de autorităţile SUA pentru deponenţii SVB. (News.ro)

Statul va plăti penalități și majorări de întârziere la sumele nerambursate la timp contribuabililor din ziua imediat următoare. Popririle bancare, ridicate mai rapid. (Profit.ro)

Rolex construieşte noi uzine în Elveţia pentru a face faţă cererii pentru ceasurile sale / Rolex produce aproximativ un milion de noi ceasuri pe an şi generează vânzări estimate la 8,7 miliarde de dolari. (g4media.ro)

Belgia a decis să interzică total reclamele la jocuri de noroc, de la 1 iulie. (Reuters.com)

drmax.ro/

STIRI DIN IASI:

Ce exportă Iaşul şi pe câţi bani? Iată cifrele pe anul trecut! O surpriză cu lâna de oaie. Reactori nucleari, boilere, maşini si dispozitive mecanice – cu acest tip de produse, Iaşul a realizat anul trecut peste 43% din valoarea totală a mărfurilor exportate în lunile ianuarie-noiembrie şi s-a situat la nivelul ţării pe locul al nouălea după valoarea totală a acestor tipuri de produse trimise în străinătate. În rest, nu excelăm la exportul niciunui tip de produs. În schimb, din Regiunea de Dezvoltare Nord Est, exportul de lână realizat de judeţul Botoşani a reprezentat 38% din valoarea în mii de euro realizată la nivelul întregii ţări. (Ziarul de Iasi)

MMB are undă verde pentru demolarea a 13 construcții pe terenurile unde va fi extins Ansamblul Mitropolitan. Primăria a emis mai multe autorizații de desființare a 13 construcții care se află în zona din spatele Catedralei Mitropolitane, între străzile Arh. C.M. Cantacuzino și Petru Movilă. În această zonă, Mitropolia Moldovei și Bucovinei (MMB) are în plan extinderea Ansamblului Mitropolitan. (Apix.ro)

Opt strazi din Iasi vor fi modernizate! O noua licitatie in valoare de 2 milioane de euro in cadrul programului de modernizare a infrastructurii rutiere. În perioada imediat următoare municipalitatea va organiza o licitație pentru execuția lucrărilor de modernizare a opt străzi: fundac Strugurilor și str. Poienilor (din zona Galata), str. Gloriei (din zona Nicolina), str. Alba lulia, str. Bucovinei și str. Călugăreni (din zona Crucea Roșie), str. Podoleanu (din zona Moara de Vânt) și str. Teascului (din zona Bucium). Procedura de achiziție publică va avea o prevedere financiară de 9.115.619,13 lei, fără TVA (10.859.884,08 lei, cu TVA) (Stirea de Iasi)

Etapa de proiectare a Spitalului Regional de Urgenţă Iaşi va fi finalizata pana la finalul acestei luni. Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că proiectarea Spitalului Regional Iaşi va fi încheiată în această lună, iar unitatea medicală trebuie finalizată până în 2027. Alexandru Rafila a prezentat, luni, într-o conferinţă de presă, câteva detalii tehnice despre Spitalul Regional Iaşi. (Stirea de Iasi)

Filmul zilei: Primul trailer cu Meryl Streep si Paul Rudd in „Crime in imobil” (Only Murders In the Building), sezonul 3. Primele doua sezoane sunt disponibile in Romania pe Disney+.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top