Stiri

Top 5 Stiri din Iasi, Marti 15 August 2023

In fiecare zi incercam sa facem un top 5 al stirilor din Iasi, cele mai importante noutati care marcheaza evenimentele din orasul Iasi, incercam sa evitam stirile politice, acuzatii dar si pe cele publicitare. Ne puteti urmari pe InstagramFacebook dar si pe canalul nostru de Telegram.

Facem o sinteza a zilei, daca aveti sugestii de stiri puteti sa le publicati in zona de comentarii de mai jos, singura regula este de a mentine subiectele publicate.

STIRI SCURTE:

Curs Valutar
Euro – 4.9490 Lei jos
Dolar american – 4.5110  Lei jos
Lira sterlină – 5.7386 Lei jos
Francul elveţian – 5.1469 Lei jos

Marea Britanie. Record de locuințe care și-au instalat panouri fotovoltaice în acest an, peste 17 mii lunar. Numărul este în creștere, de la o lună la alta. Numerele relevă că, numai în iunie, au fost instalate mai multe “stații de energie verde” decât în orice altă lună iunie din anii precedenți. În medie, au fost instalate peste 17 de mii de panouri fotovoltaice în fiecare lună a acestui an, în timp ce numărul gospodăriilor care au instalat pompe de căldură a ajuns pentru prima dată la 3.000 pe lună. (biziday.ro)

Simona Halep (31 de ani) a ieșit de astăzi, în mod oficial, din top 500 WTA și asta îi va aduce alte bătăi de cap. Totul i se trage de la suspendarea temporară primită în cazul de dopaj. Între timp, Halep nu și-a putut apăra cel mai important trofeu cucerit în anul 2022, cel de la Rogers Cup. A pierdut 900 de puncte în ierarhia WTA și a ajuns într-o situație teribilă, în afara primelor 500 de jucătoare din lume, pe locul 578. (gsp.ro)

Daniel Zamfir revine cu o nouă impozitare a sistemului bancar: Cu cât ecartul e mai mare între dobânzile la credite și cele la depozite, cu atât să plătească un impozit mai mare! Senatorul Daniel Zamfir (PSD) afirmă că a venit cu o propunere privind impozitarea sistemului bancar, prin care, cu cât ecartul este mai mare între dobânzile pe care băncile le acordă la credite și cele de la depozite, cu atât să plătească un impozit mai mare. El susține că băncile din România au profit triplu față de media europeană, în timp ce cetățenii români plătesc dobânzi triple față de cetățenii din UE. (Profit.ro)

STIRI DIN IASI:

Ieșenii mănâncă mai des în oraş – cele mai căutate locații sunt cele cu specific american. Ieșitul la restaurant este o metodă ideală de petrecere a timpul liber și deconectare de la probleme cotidiene, iar conform studiilor din domeniul HORECA, din ce în ce mai mulți români au început să savureze masa în oraș. Și apetitul ieșenilor pentru mâncatul la restaurant a crescut, iar food court-urile sunt printre primele alegeri pe care le fac atunci când vine vorba de luat masa în oraș. Aceştia optează, în special, pentru preparatele cu specific american, dar și pentru cele din bucătăria chinezească.

Surprize în clasamentul dezvoltatorilor din Iaşi: chinezoaica Lyu Congshan e pe podium. Creşteri de zeci de ori ale cifrei de afaceri. La câteva săptămâni după expirarea termenului până la care societăţile comerciale aveau obligaţia de a depune la ANAF situaţiile financiare pe anul 2022, se prefigura deja un top 5 al “campionilor” din domeniul dezvoltării imobiliare din judeţul Iaşi. (Ziarul de Iasi)

Fauna României a devenit mai bogată cu o specie de pasăre, descoperită pentru prima dată la stațiunea de cercetare din Agigea a UAIC. Specialiștii din cadrul Rezervației „Dunele Marine de la Agigea” și Agigea Bird Observatory au identificat o nouă specie de pasăre pentru România. Aceasta se numește Frunzăriță balcanică (Hippolais olivetorum) și cuibărește în Peninsula Balcanică și Turcia, iar toamna migrează spre Africa sub-Sahariană pentru a-și petrece iarna. (uaic.ro)

Un nou pol industrial: belgienii de la BMT se extind cu încă o fabrică în municipiul Iaşi. O nouă fabrică va fi construită în polul industrial al Iaşului spre Tomeşti. Investiţia aparţine unei firme din grupul belgian BMT, iar unitatea va fi amenajată lângă fabrica Grenzebach, aflată în construcţie. (Ziarul de Iasi)

Filmul zilei – Heart of Stone | Gal Gadot | Official Trailer | Netflix

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top